Tap mot Notodden-Kampen om kvalikplassen avgjøres i Arendal

Etter en blytungt tap mot Rosenborg 2 sist var håpet på Husabø å kunne ta poeng mot Notodden. Noe som hadde sikret kvalikplass, og kamp mot Hødd. Slik ble det ikke, på en regnfull ettermiddag kunne de blåkledde fra Notodden ta med seg alle 3 poengene. 

De første 20 minuttene skjedde det ikke allverden utenom en intens kriging på det våte føre. Men etter det fikk Henrik Malde Breimyr en stor sjanse som han satte midt på keeper fra kloss hold. Ikke lenge etter hadde også Stian Michalsen en god mulighet som han chippet i nettveggen. Rett før halvtimen var spilt gikk Notodden litt ufortjent i ledelsen etter at Melvin Fritzhell utnyttet en feilpasning fra Patrik Johannesen. Etter målet gikk gløden litt ut av EIK-guttene som hadde vært inne i en god periode. Vondt skulle bli til verre når samme mann headet inn sitt andre for dagen og 0-2 til Notodden like før pause.

Matej Dekovic ble først holdt solid i drakten og skulle gjerne hatt ett straffespark. Andreballen sendte Henrik Breimyr midt på keeper.

I andre omgang kom EIK-spillerne fra start med mye mer vilje enn i første omgang. De helt store sjansene uteble, men da timen var spilt fikk Patrik Johannesen frispark i god posisjon. Frisparket sendte han rett i mål, og ga håp til både publikum og spillerne. Etter reduseringen fortsatte EIK-spillerne med presset sitt og visste uavgjort ville være godt nok med tanke på kvalik.

Ett kvarter før slutt mistet Henrik Breimyr ballen i det han skulle avansere med ballen, og det utnyttet Notodden. Jørgen Voilås avsluttet kontringen, og gjestene gikk opp til 1-3. Ikke lenge etter fikk Patrik Johannesen sitt andre gule og måtte gå i dusjen. Etter dette sluknet spillerne, og det folket rundt banen var mest opptatt av var stillingen mellom Odd 2-Arendal. Da vår kamp ble avsluttet sto det 2-2 mellom dem, men ikke lenge etterpå kunne en høre publikummere og assistenttrener Aleksander Midtsian skrike. Arendal gikk opp i 2-3 etter selvmål på overtid.

Det vil si kampen om kvalikplassen skal avgjøres i Arendal på søndag 13:00. Etter en lang sesong som langt ifra har vært optimal så håper vi virkelig publikum, og folk rundt klubben tar turen til Arendal for å heie «okka gutta» frem til en kvalikplass. Det er definitivt nå laget og klubben trenger dere. Vi sees i Arendal..

Vi håper flest mulig tar turen til Arendal for å sikre kvalikplass, og få se EIK-guttene smile igjen.

Kampfakta: 

EIK-Notodden 1-3 (0-2). Målscorere: 0-1 Melvin Fritzhell (28), 2-0 Melvin Fritzhell (43), 1-2 Patrik Johannesen (63), 1-3 Jørgen Voilås (74).

Idrettsparken, tilskuere: 320.

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Ådne Midtskogen, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic- Sivert Strangstad, Andreas Breimyr-Alexander Dang, Patrik Johannesen, Stian Michalsen-Simen Haughom.

Benyttede innbyttere: Cairo Lima og Kujtim Ismaili.

Share