Ojan Bijan forlenger til 2023: – Vårt klare førstevalg

EIK-trener Ojan Bijan er klar for å gå løs på sin 5 sesong som hovedtrener for EIK. Han har signert på en ny 2-årsavtale med de gule og svarte.

EIK Fotball er svært glade for å kunne offentliggjøre at Ojan Bijan blir hovedtrener for EIK sitt A-lag i PostNord-ligaen de kommende to årene. Siddisen kom til EIK foran 2017-sesongen, da som assistenttrener.

– Vi gleder oss over at Ojan har takket ja til å bli med videre. Kontinutet på trenersiden er viktig for klubben vår, sier nestleder i EIK Fotball, Espen Andersen.

– Det har vært klubbens største prioritet å bli enige med Ojan om en forlengelse av avtalen. Vi har hatt sportslig progresjon i fire sesonger på rad med Ojan som hovedtrener. Derfor er vi overbevist om at han er riktig mann til å styre EIK-skuta videre de to kommende årene, uttaler nestlederen.

Enorm utvikling av enkeltspillere under Bijans lederskap

Andersen mener det er tre hovedgrunner til at Bijan var sterkt ønsket med videre i fortsettelsen:

  • Samtidig som de økonomiske rammene for satsingen på A-laget har blitt redusert, har de sportslige resultatene blitt stadig bedre. A-laget tok 48 poeng i årets PostNord-liga. Det er et historisk godt resultat på dette nivået.
  • Han restartet karrieren til flere spillere som igjen har fått muligheten på et høyere nivå. I tillegg har han i 2021 gitt debut til 5 spillere i ungdomsavdelingen, enkelte har også spilt en viktig rolle på A-laget.
  • Bijan har vist en enorm lojalitet overfor klubben de siste årene. Det har gitt klubben mulighet til å jobbe strategisk langsiktig.

–  Vi vet hva vi får med Ojan Bijan ved roret. Han legger ned uttalige antall timer i uken for å gjøre EIK til en bedre klubb. Han tenker ikke bare A-laget, men også hvordan vi som klubb skal bli bedre. Han bidrar til trygghet og stabilitet i en tid med relativt mye usikkerhet, sier Espen Andersen.

Sportslig progresjon

Sesongene Ojan Bijan har ledet EIK, har sluttplasseringene endt slik:

  • 2018: 4.plass – tok over midt i sesongen mens laget lå på nedrykk
  • 2019: 4. plass
  • 2020: 3. plass
  • 2021: 3. plass

– EIKs uttalte ambisjon hvert år er at vi ønsker å være et lag som skal kjempe i toppen av PostNord-ligaen. Den ambisjonen har Ojan levert på hver sesong, til tross for at rammene og omgivelsene til tider har vært svært krevende og utfordrende. Jevnt over gode sportslige resultater fire år på rad er en stor prestasjon på dette nivået. Alle som følger med på toppfotball vet at kontinuiet er en mangelvare i dag. Derfor er han vårt soleklare første valg til å styre A-laget videre, fortsetter Andersen.

Takker for tilliten

Treneren selv er glad for å ha blitt enig om en forlengelse med klubben.

– Det er en tilltiserklæring fra klubben. Jeg er veldig takknemlig, sier Bijan.

– Jeg kom til klubben som assistenttrener og uten erfaring på dette nivået. Siden har jeg opparbeidet med erfaring som hovedtrener på toppnivå og blitt UEFA A-lisensiert. Det er takket være EIK. De har hatt tillit til meg også når det har vært tøffe tider, og det er slik jeg tror vi utvikler oss videre, sier han.

Nå gleder han seg til å ta fatt på 2022-sesongen for tigrene.

– Vi skal jobbe beinhardt for å utvikle oss videre i 2022. Det skjer mye spennende i ungdomsavdelingen også som vi følger nøye med på. Forhåpentligvis kan enda flere unge EIK-talenter få sjansen på A-laget de neste årene, avslutter han.

Share