Seier 2-1 over Viking

EIK vant 2-1 over Viking på SR-bank Arena i en treningskamp som ble spilt middagstid fredag. Seieren var helt fortjent ut fra både sjanser og banespill, og etter en uke der omtrent hele laget vårt var utslått med Covid 19, var det mye positivt å se fra «okka» gutter.

Første omgang har vært nokså jevnspilt, men det skjedde lite foran målene før kampen var 25 minutter gammel. Da tråklet Jakob Dunsby seg fint gjennom flere motspillere før han avsluttet med et skudd over. Minuttet etter måtte vår keeper Anders Klemensson i aksjon, da han parerte et hardt skudd fra Mai Traore.

Vi var livlige framover på banen i de påfølgende minuttene, og særlig Stian Michalsen og Jens Stigedahl på vår venstre side leverte fint angrepsspill. Men uten at vi klarte å skape de helt farlige situasjonene foran hjemmelagets keeper.

Vikings Daniel Karlsbakk fikk en god mulighet etter 38 minutter, men klarte ikke helt å få kontroll over ballen da han skulle avslutte. Viking var best i minuttene fram mot pause, og tok ledelsen etter 43 minutters spill. Vi havnet på etterskudd etter noen raske kombinasjoner, og angrepet ble avsluttet av Traore, som fikk sendt ballen i mål til høyre for Klemensson.

Viking hadde et par store sjanser til å øke ledelsen like etter sidebytte, men fine redninger av Anders Klemensson holdt oss inne i kampen.

Vi utlignet åtte minutter etter sidebytte, da Jakob Dunsby leverte et fantastisk forarbeid som inkluderte en «nutmeg» på Vikings kaptein Vevatne. Stian Michalsen ble servert ballen på rundt seksten meters hold, og satte den kontrollert i nota til venstre for Vikings reservekeeper Magnus Rugland Ree.

Hjemmelaget fikk en stor mulighet til ta ledelsen igjen da halve andre omgang var spilt. Traore fikk vippet ballen over keeper Klemensson, men vi fikk reddet på målstreken, før Klemensson leverte en fin parade på returen. Minuttet etter var Samúel Fridjónsson nære på for Viking, men islendingen styrte skuddet like utenfor EIK-målet fra god posisjon.

I denne perioden var vi litt på defensiven, og det var kanskje litt mot spillets gang at vi tok ledelsen da 77 minutter var spilt. Vi vant ballen høyt oppe i banen, før Simen Hammershaug avsluttet med et fint skudd inn i venstre kryss.

Noen minutter senere burde det stått 3-1, etter at Matej Dekovic serverte en nydelig pasning som Ådne Midtskogen tok ned minst like elegant, men Jo Stålesens avslutning gikk rett på keeper. Midtskogen hadde en rekke fine offensive involveringer etter pause, og med litt bedre presisjon i innleggene kunne vi skapt flere store sjanser. Også Preben Fauskanger hadde en bra mulighet da rundt fem minutter gjenstod, men skjøt rett på keeper.

Mot slutten av kampen var hjemmelagets unge mannskap nokså sluttkjørte, og vi kunne overraskende enkelt kontrollere inn seier 2-1.

Honnør til hele laget for en svært profesjonelt gjennomført kamp. Litt rusk var det i enkelte faser av spillet, og vi trenger nok å få opp intensiteten en del fram mot seriestart. Men totalt sett en oppløftende forestilling fra et EIK-mannskap som så solid ut. Før pause var det Jakob Dunsby og Stian Michalsen som viste best igjen utpå banen, mens Thomas Hallstensen og Ådne Midtskogen var enerne i andre omgang.

 

Kampfakta: 

Viking-EIK 1-2 (1-0). Målscorere: 1-0 Mai Traore, 1-1 Stian Michalsen, 1-2 Simen Hjerkinn Hammershaug.

Sted: Sr-Bank Arena, ca 100 tilskuere.

Vi startet med følgende mannskap:
Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Thomas Hallstensen, Matej Dekovic, Jens Stigedahl, Andreas Peterson, Chris Sleveland, Jo Stålesen, Jakob Dunsby, Preben Christensen Fauskanger, Stian Michalsen

Benyttede innbyttere: Bjørn Mæland, Simen Hjerkinn Hammershaug, Mattias Liljestrand,

Share