2-1 seier i Haugesund

Sist helg gikk våre gutter på en lei hjemmesmell mot Kvik-Halden der det endte med 0-2 tap. I dag tok vi turen til Haugesund for å revansjere oss. EIK-guttene kom ut med en helt annen energi i dag, og kunne ta 3 viktige poeng etter 2-1 seier.

Helt fra start skulle det handle om EIK-guttene. I banespillet var midtstopperne og de sentrale på midtbanen gode til å vri av presset, noe som gjorde at spillerne i gult og svart skapte gode sjanser. Første sjansen kom på ett hardt frispark fra Jakob Dunsby som keeper fikk tuppet over til corner. Det skulle derimot ikke gå lang tid før målet kom. Adrian A Bergersen kunne kontant heade ballen inn i mål etter ett hardt og presist innlegg fra Jakob Dunsby. Ikke lenge etter ledelsen kom så kunne Jakob Dunsby dobbelt ledelsen da han kom alene med keeper, men dessverre gikk han litt for langt og fikk en dårlig vinkel til å avslutte. Konklusjonen etter de første 45 minuttene var ett solid EIK-trykk i presset og god kontroll med ball, og ved litt mer skarphet i avslutningsøyeblikkene kunne «okka» gutta gått med en ledelse som var båre ett og to mål større.

Etter bare ett minutt ut i andre omgang så keeper Anders Klemensson at Vard Haugesund sto veldig høyt med forsvarslinjen, og sendte en ball i bakrom på Simen Hjerkinn Hammershaug. Etter å ha sprunget i fra Vard-forsvaret kunne spissen avslutte alene med keeper, men Hammershaug var uselvisk og valgte å trille kula videre til Jakob Dunsby som fikk en enkel jobb å sette inn 2-0 i det rommet målet! I en kamp det til nå hadde handlet mye om de gulkledde, så begynte de rødkledde å ta mer og mer over. Tidligere EIK-spiller Roy Andre Miljeteig fikk en stor sjanse etter innlegg fra Vard`s venstre side, og den kunne kapteinen sette inn i mål. Etter reduseringen så fortsatte Vard å holde trykket oppe, og hadde tre store muligheter, men en god keeper og oppfordrende forsvarsspill sørget for det ikke ble flere baklengs. Fem minutter før slutt fikk Martin Nordtveit på hjemmelaget sitt andre gult kort, og etter Vard ble redusert mistet de momentumet de hadde hatt. Helt på tampen fikk Preben C Fauskanger en gratis mulighet fra en Vard-spiller som kastet ballen rett til han, men avslutningen gikk over mål.

Kort oppsummerte var det en «game of two halfs», der EIK-spillerne var meget gode og farlige i første omgang men i andre omgang tok Vard mer over og gjorde omgangen til sin. En god indre drive og ett godt fellesskap i EIK-laget gjorde at de klarte å forsvare alle tre poengene inn.

 

Kampfakta:

Vard Haugesund-EIK. 1-2 (0-1)., Mål av: 0-1 Adrian Amundsen Bergersen (9), 0-2 Jakob Maslø Dunsby (46), 1-2 Roy Andre Miljeteig (53).

Haugesund Stadion, 181 tilskuere.

EIK stilte med følgende lag: Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Sebastian Sørlie Henriksen, Jo Stornes Stålesen, Chris Thodal Sleveland, Stefan Andreas Lindmark, Jakob Maslø Dunsby, Adrian Amundsen Bergersen, Simen Hjerkinn Hammershaug og Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Mats Andreas Peterson, Sivert Strangstad, Preben Christensen Fauskanger.

Førstkommende torsdag så er det første runde i NM, og vi tar turen til Sola. Avspark er 18:00 på Sola Stadion. Vi håper mange tar turen til Sola på torsdag og støtter oss til å ta oss videre til runde 2.

Share