Videre til 2.runde i cupen etter seier mot Sola

Sivert Strangstad står etter årets sesong med 60 kamper for klubben, og to mål. 

Torsdag ettermiddag satte EIK-mannskapet turen mot Sola for å kjempe om videre avansement til 2.runde i NM. Slik ble det også etter en god andre omgang, der resultatet tilslutt endte 3-1. 

Kampen begynte slik som hele første omgang skulle vise seg å bli. Det var mye balltrilling og upresist av begge lag, der også energien ikke var helt tilstede som sist mot Vard Haugesund. Kampens første sjanse derimot var det Jo Stornes Stålesen som skulle stå for. Venstrebacken driblet seg fint forbi en forsvarsspiller før han avsluttet med venstre foten sin, men en god Sondre Kyllingstad hindret scoring. En corner ved Adrian Bergersen, og noen brukbare muligheter ved Stian Michalsen og Jo Stornes Stålesen var egentlig det som ble produsert ellers av EIK-guttene i den første omgangen. Sola hadde også noen halvmuligheter men de rant også ut i sanden. Til pause kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0 som egentlig summerte omgangen opp.

Jo Stålesen var aktiv på sin venstreside i samtlige 90 minutter, og var ett uro-moment mot gamleklubben. Foto: Kjell Åvendal/ EIK Fotball

I andre omgang derimot var det ett helt annet EIK-lag som kom ut av startblokken. Det lyste mer glød over EIK-spillerne og litt mer energi over hele laget. Allerede etter fem minutter i andre omgangen kunne Heine Åsen Larsen sette inn 1-0 sette han ble spillet fint igjennom av Stian Rokås Michalsen. Viking-utlånte Heine Åsen Larsen skulle igjen vise seg å bli viktig for oss da han på elegant vis satte inn 2-0 etter han plasserte pallen opp i krysset. En klassescoring fra 20-åringen! Målene kom på rekke og rad og ikke lenge etterpå kunne Stian Rokås Michalsen legge på til 3-0. Chris Sleveland slo en diagonal pasning mot Ådne Midtskogen som dro seg forbi Sola-backen før han la ut «femogførti» til Stian Rokås Michalsen som kunne plassere inn pallen bak Sondre Kyllingstad.

Helt mot slutten fikk Sola en redusering etter keeper Andreas Heggen bommet med ett touch i frispillingen og ga bort ett mål til hjemmelaget. Målet skulle derimot ikke få noen betydning. Når dommer blåste sluttsignalet sto det Sola-EIK 1-3 på resultattavlen som nå gjør vi er videre til runde.2. Motstander i neste runde vil komme på mandag.

Heine Åsen Larsen hadde en god dag på jobben med sine 2 mål. Foto: Svein Hagen

Kampfakta:

NM runde.1

Sola-EIK. 1-3 (0-0). 0-1 Heine Åsen Larsen (51), 0-2 Heine Åsen Larsen (63), 0-3 Stian Rokås Michalsen (67),1-3 Tobias Vik Åsbø (74).

Disse 11 startet for EIK: Andreas Heggen, Hallvar Steinskog, Ådne Midtskogen, Mattias Jesper Liljestrand, Jo Stornes Stålesen-Chris Sleveland, Sivert Strugstad-Adrian Amundsen Bergersen, Heine Åsen Larsen, Stian Rokås Michalsen og Preben Christensen Fauskanger.

Benyttede innbyttere: Jakob Maslø Dunsby, Fanuel Ghebreyohannes Yoga-Alem, Simen Hjerkinn Hammershaug, Stefan Andras Lindmark og Sebastian Sørlie Henriksen.

 

På søndag 14:30 venter Ullern til kamp i Idrettsparken og vi håper mange velger å legge turen til Idrettsparken på søndag.

Share