Viktig kamp i Moss

Vårt A-lag har tatt turen til det som før het Østfold, der vi i morgen ettermiddag skal måle krefter mot serieleder Moss.

Vi følte vel alle en skuffelse over å ryke ut av cupen mot Sandnes Ulf, etter en kamp der vi i lange perioder hadde vært det beste laget. Å ryke ut på en åpenbar dommertabbe var ekstra surt, når hjemmekamp mot Molde i tredje runde lå i potten.

Spillerne har nå lagt skuffelsen bak seg, og er klare til den svært viktige kampen på Melløs Stadion. Moss ligger seks poeng foran oss på tabellen, og alle som kan regne litt på fotballtabeller ser at med seier vil vi ha kontakt, mens vi med tap vil være langt bak «kråkene» når høstsesongen starter.

Serietoer Arendal gikk i går på en vanvittig blemme i Horten, der de tapte hele 8-1 og fikk supporterne kastet ut av stadion på grunn av rasistiske tilrop. Med seier i Moss vil vi derfor innta andreplassen når en serierunde gjenstår av første halvdel av sesongen.

Vi har møtt Moss to ganger før. I 2019 tapte vi ufortjent 1-0 hjemme (bildet over), i en kamp der alle utenom dommeren så at en avslutning fra Bob Sumareh var langt over streken i en første omgang vi dominerte stort. I bortekampen på Melløs gjorde vi en elendig figur og tapte hele 6-2, i en kamp der Kevin Jablinski ble utvist ti minutter etter pause.

Vi har altså noe å revansjere overfor Moss, som har hatt en fantastisk sesong så langt. De tapte 1-0 hjemme for Arendal, men ellers har Thomas Myhres gutter gjort rent bort og vunnet de ni andre seriekampene. I siste serierunde ble det seier 1-0 borte mot Sotra etter at rogalendingen Vetle Hellestø scoret tre minutter på overtid.

Moss gikk også videre til tredje runde i cupen da de slo Sarpsborg 08 med 1-0 på hjemmebane på onsdag. Målscorer var Anas Farah Ali (til venstre på bildet over), som etter et ikke altfor vellykket opphold i EIK i fjor høst, nå har blomstret skikkelig i mossedrakta. Som forresten nå er ny etter at Moss vedtok å spille i sine gamle drakter helt fram til de tapte første seriekamp!

To andre tidligere EIK-spillere er også i Moss. Lagets kaptein Kristian Strande (bildet under) spilte 17 A-kamper for oss i 2018-sesongen, mens John Phillipe Koko var innlånt fra Levanger de siste månedene av 2020-sesongen, men uten å få spille.

I vår stall er det en spillet som tidligere også har spilt for Moss, nemlig Sivert Strangstad (bildet under) , som i 2018 hadde Melløs som sin hjemmebane.

Vi har fått rapporter fra glade supportere som er på vei til Moss via Strømstad. For oss andre vises kampen på direktesport.no. Avspark er klokka 14:00.

Share