Nygård Kjellmann avgjorde for EIK

Vårt A-lag sesongdebuterte med å vinne 1-0 i privatkampen mot Varhaug på Jæren mandag kveld. Aleksander Nygård Kjellmann ble matchvinner med et flott hodestøt etter en halvtimes spill i kampen som gikk over 3×25 minutter.

Kampen gikk i svært surt vær, med vind og regn, og rent kvalitetsmessig var det svært varierende saker som ble vist utpå den våte kunstgressmatta på Varhaug.

Vi tilrev oss et godt overtak i første periode, og særlig i perioden mellom femten til tjue minutters spill kom sjansene på rekke og rad. Nygård Kjellmann headet utenfor fra god posisjon, mens et langskudd fra Stian Rokås Michalsen curlet en meter over hjemmelagets mål. Jo Stornes Stålesens forsøk fra spiss vinkel strøk også over mål, mens et skudd fra Nygård Kjellmann gikk rett på keeper.

Andre periode åpnet med et brukbart forsøk fra prøvespiller Moussa Diallo, som avsluttet rett på keeper etter å ha dratt seg fint innover i banen. Og to minutter satt ballen i nota for de gulsvarte. Stian Rokås Michalsen dro en overstegsfinte før han leverte et perfekt innlegg mot bakre stolpe, der A-lagsdebutant Aleksander Nygård Kjellmann var påpasselig framme med pannebrasken.

Deretter gikk kampen inn i en fase der mye av det som skjedde utpå banen virket nokså planløst. I første periode hadde vi vært flinke til å presse høyt og aggressivt, men nå kom hjemmelaget betraktelig bedre med i kampen. Nyervervelsen Eirik Bergli sendte avgårde en avslutning som var det første som liknet en målsjanse for Varhaug, mens vi skapte lite konstruktivt framover i banen.

Tredje periode var også av svært varierende kvalitet. Vi burde nok doblet ledelsen da Henos Iskindir og Nygård Kjellmann fikk en dobbelsjanse på kloss hold foran varhaugkeeperen, mens Oskar Lerbrekk brant hjemmelagets største sjanse da han skjøt høyt over fra god posisjon etter å ha fått servert et bra innlegg på rundt ti meters hold.

Vi får konkludere at det var godt å komme i gang, og at Varhaug ga oss god motstand i ruskeværet på Jæren, i en kamp der fem spillere spilte sin første kamp på EIKs A-lag. Tre av dem var prøvespillere, mens nevnte Nygård Kjellmann og Jonas Øvstun Jørgensen (bildet under) er «ekte» EIK-gutter.

Trener Kjell André Thu syntes det ble en fin gjennomkjøring mot et varhauglag som han mente var imponerende gode til å spille i fjerde divisjon: -Dessuten forsøkte de hele tiden å spille fotball, sier han.

Thu fortsetter med å si at det var veldig kjekt å få spille den første kampen med 11 mot 11 på full bane. Han sier videre at med ny trener og ny formasjon og nye roller, kombinert med en del prøvespillere og egne juniorer, så blir kampen litt rotete: – Men sånn er det som regel første treningskamp. Men vi er veldig fornøyde med utbytte av kampen og vi ser at det er masse å jobbe med fremover. Men jeg synes allerede at mange har respondert bra på det med at vi må opp å presse i større grad, avslutter han.


KAMPFAKTA:
Varhaug – EIK 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Privatkamp, Varhaug idrettsplass
Rundt 65 tilskuere

Dommer: Preben Løvdahl Hellvik
Scoring: 0-1 Aleksander Nygård Kjellmann (30)

EIKs lag (4-3-3):
Anders Heggen – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Marius Andersen, Fanuel Ghebreyohannes – Christian Hetland Knappskog, Sivert Strangstad, Chris Todal Sleveland – Moussa Diallo, Aleksander Nygård Kjellmann, Stian Rokås Michalsen.

Benyttede innbyttere:
Anders Klemensson, Tobias Hamre Asheim , Thomas Halstensen, Bjørn Mæland, Tiago Pecorado, Henos Iskindir Yohannes, Jonas Øvstun Jørgensen.


Share