Før kampen: EIK – Brodd

I dag (lørdag )spiller vårt A-lag treningskamp mot Brodd. Kampen går på B&G-banen, og har avspark klokka 13:00.

Kampen er samtidig siste mulighet før serien starter til å se «okka gutta» på hjemmebane. De to gjenstående treningskampene før seriestart går begge på bortebane, mot Sandnes Ulf førstkommende onsdag, og mot Arendal «palmelørdag».

Vi registrerte et EIK-lag i gryende vårform sist lørdag mot Vidar, og håper å få se en god og underholdende kamp også i morgen.

Fire år siden sist vi møtte Brodd
Vi har ikke spilt A-kamp mot Brodd siden våren 2019. Den gang møttes vi først til treningskamp på B&G-banen, der vi vant 5-1, før vi igjen møtte Brodd i første runde i cupen på Midjord (bildet under). Også der trakk tigrene det lengste strået, og vant 2-0. Chris Sleveland er den eneste som fortsatt er i vår A-stall av spillerne som tok oss videre i cupen for fire år siden.

Kjempet om opprykk
Brodd var lenge med og kjempet om opprykk til andre divisjon i fjor, men kollapset totalt på slutten av sesongen, da det ble tap i fem av de seks siste seriekampene. Men i sum har det blåst en positiv vind over klubben fra Midjord, som har klart å skape blest om sitt eget A-lag i nærmiljøet, med gode publikumstall og fin stemning på hjemmekampene.

I fjor hadde Brodd tre tidligere EIK-spillere i troppen. Jefferson de Souza (bildet over) fikk sitt korte opphold i EIK amputert av skader. Men fikk en ny vår som spiller da han kom tilbake til Brodd, og var blant lagets aller beste spillere i fjorårssesongen. Midtbanespiller Martin Sveingard spilte også de aller fleste av Brodds kamper i tredje divisjon, mens Stian Sleveland ga seg i stavangerklubben i vinter etter halvannen sesong i Brodds grønne drakt.

Midtbanespilleren Liban Ali Abdi var med på noen treninger med EIK tidligere i vinter, men har ikke spilt kamper for oss.

To av hver for Brodd så langt
Brodd spilte sin første treningskamp for sesongen da det ble 1-1 mot Viking 2 i begynnelsen av februar. Siden vant de 2-0 borte mot Sandnes Ulfs rekruttlag, før Madla ble slått med samme sifre.

I slutten av februar tapte grønntrøyene 2-1 for Eiger i Hålå, før det ble uavgjort 0-0 mot Djerv 1919. Brodd var sist i aksjon mot Vidar for fjorten dager siden, en kamp de tapte med 2-0.

Keeper ble utespiller
Det har vakt en viss interesse at Brodd har knyttet til seg den tidligere U21-landslagskeeperen Erik Arnebrott. 23-åringen valgte å kutte satsing på fotball for tre år siden, men gjorde comeback som utespiller et par år senere. Først for Drammens BK, før han havnet i Brodd i vinter etter et mellomspill i Stavanger IF. Arnebrott har vist seg som en farlig angrepsspiller i fjerde divisjon, og skal nå altså forsøke seg et nivå høyere opp.

Fornøyd trener
Vår hovedtrener Kjell André Thu (bildet over) var i bunn og grunn greit fornøyd med det laget vårt presterte mot Vidar for en uke siden: – Vi startet litt dårlig og spilte ikke en god kamp i innledningen av første omgangen. Da var Vidar gode og vi klarte ikke helt å få satt spillet. Men etter det så tok vi mer over, skapte noen gode sjanser og fikk en scoring som gjorde at vi lå a jour ved pause. Andre omgangen ble ren enveiskjøring. Vi scoret tre fine mål, og kunne fort hatt enda et par i nota bak Vidars keeper. Prestasjonen etter pause var vi ganske fornøyd med, og den må vi bygge videre på, sier han.

Bør bli mer stabile
Thu fortsetter med å fortelle at det mot Brodd skal fortsettes å jobbe med de samme prinsippene som trenere og spillere har gjort hele vinteren, når det gjelder spillestil og intensitet: – Nå er ikke seriestarten så veldig langt unna lenger, så nå må vi nok begynne å sette sammen flere av de elementene vi har jobbet med og bli litt mer stabile gjennom en hel kamp.

Adrian og Heine fortsatt skadet
Stian Michalsen er tilbake fra sin skade, og får sannsynligvis spille litt i morgen. Jonas Halsne (bildet over), som signerte kontrakt med EIK i dag, får vise seg frem fra start.

Adrian Bergersen og Heine Åsen Larsen er fortsatt ute med skader, og kommer nok til å være det i noen uker til begge to.


Share