Vant med ti mann

EIK fikk Jonas Halsne utvist rundt ti minutter før pause, men selv med ti mann hadde «okka gutta» små problemer med å slå Brodd 3-0.

Paradoksalt nok kom alle målene i andre omgang, etter at vi var blitt redusert til ti mann. Mens begge lag fortsatt hadde elleve mann på banen, hadde Brodd opptrådt i en svært defensiv formasjon, noe som gjorde at vi slet veldig med å finne rom og skape målsjanser, til tross for svært mye ballinnehav.

Sivert Strangstad (bildet over) var en av de som markerte seg svært positivt, og var stort sett alltid i riktig posisjon for å gjenvinne ballen når vi mistet den. Han mente at kampbildet ble slik at det var viktig for oss å være disiplinerte: – De lå jo veldig lavt og gjorde det vanskelig for oss, men jeg synes vi var forholdsvis tålmodige, og at forsvarsmuren deres begynte å slå sprekker fram mot pause. Så preger selvsagt det røde kortet resten av kampen, men vi hadde i bunn og grunn fin kontroll, sier han.

Faktisk var notisblokka mi helt tom for viktige hendelser før Halsne fikk marsjordre for å ha hindret en potensiell farlig kontring ved Jefferson de Souza. Halsne, som fikk sin første start i EIK-drakta, hadde fått gult kort noen minutter tidligere, og utvisningen var korrekt nok.

Fram mot pause skjedde det ikke noe særlig mer foran de to målene, i en omgang som ble forlenget med fem minutter etter at Robert Williams hadde blitt tacklet stygt (bildet under) og måtte ha behandling for ankelen.

Trener Kjell André Thu valgte å fortsette kampen i en 4-3-2-formasjon etter at vi fikk Jonas Halsne utvist, og det var i det hele tatt vanskelig å se at Brodd var en mann mer på banen. Vi hadde stort sett bra defensiv kontroll, selv om tidligere EIK-spiller Martin Sveingard slapp til med en farlig heading noen minutter etter sidebytte.

Vi tok ledelsen etter 50 minutters spill. Fanuel Ghebreyohannes, som hadde kommet inn for Williams i pausen, mottok et langt framspill på høyresiden, la til Magnus Dahlby, som sendte ballen videre til Chris Sleveland. Vår kaptein brukte et sekund til å stille inn siktet, før han sendte av gårde et velplassert skudd fra rundt 20 meters hold (bildet over). Keeper Erlend Jacobsen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å slå den unna, og ballen traff nettmaskene helt oppe i vinkelen til høyre for Brodd-keeperen.

Fem minutter senere doblet vi ledelsen på merkelig vis. Et hjørnespark traff Jørgen Voilås i ryggen (bildet over), og hadde akkurat nok kraft i seg til å dale inn i mål. Målscoreren selv forstod trolig lite av hva som skjedde!

Vi fikk nå mye mer rom til å angripe enn vi hadde hatt før pause. Torben Dvergsdal sendte et hardt skudd en meter over tverrliggeren, mens Bjørn Mæland ikke klarte å treffe buret med hodet da han stod umarkert på et hjørnespark.

Det gjorde derimot Dvergsdal da han mottok en fin stikker fra Magnus Dahlby, og fintet ut keeper før han plasserte ballen i det tomme målet til 3-0 til EIK. (bildet under)

Fem minutter senere var rollene byttet om, men Dahlbys avslutning ble annullert for offside.

Fanuel Ghebreyohannes var også nære på å score sitt første mål for A-laget. Han tok ned ballen fint, men skuddet gikk rett på keeper fra noe spiss vinkel (bildet under).

Sivert Strangstad var usikker på hvorfor vi skapte mye mer etter pause: – Det er vanskelig å si om de åpner seg mer opp, eller om vi tør mer. Men kampen ble mer åpen, og selv med ti mann viser vi at vi er klart bedre enn Brodd. De hadde lite å by på framover, mens vi skaper en del. Så totalt sett var dette en god gjennomkjøring, selv om det var litt synd at vi ikke kunne spille med fullt lag hele kampen, sier han.

Strangstad hadde en tung sesong i fjor, da det ble mye benkesliting, etter at han var banker i vår førsteellever i hans første sesong i EIK. Nå virker det som at 26-åringen er i god form, drøye to uker før seriestart: – Det har vært deilig å føle tillit igjen, og jeg har fått spille i en tydelig ankerrolle, der jeg kan ligge og balansere laget, og bidra både defensivt og offensivt. Det er en posisjon jeg trives veldig godt i, og jeg satser på at de kan bli en god sesong for både meg og laget.

Nest siste test før serieåpningen borte mot Vard kommer allerede førstkommende onsdag, når vi tar turen til Østerhus Arena i Sandnes for å møte Sandnes Ulf i det som blir deres generalprøve før serieåpningen i første divisjon. Sivert Strangstad kjenner at han gleder seg til den kampen: – Det blir fint nå å få en ordentlig test mot et lag som i teorien skal være bedre enn oss, etter en del kamper mot tredjedivisjonsmotstand. Jeg er sikker på at vi skal bite godt fra oss og gi dem en god match, avslutter han.

KAMPFAKTA

EIK – Brodd 3-0 (0-0)
Treningskamp
B&G-banen, rundt 130 tilskuere

Dommer: Einar Ragnvald Løining, Eiger FK

Målene: 1-0 Chris Sleveland (50), 2-0 Jørgen Voilås (55), 3-0 Torben Dvergsdal (70)

Rødt kort EIK: Jonas Halsne (35)

EIKs lag:
Anders Klemensson – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Stian Rokås Michalsen, Sivert Strangstad, Chris Sleveland – Jonas Halsne, Magnus Dahlby, Jørgen Voilås.

Benyttede innbyttere:
Fanuel Ghebreyohannes, Torben Dvergsdal, Aleksander Kjellmann, Marius Andersen, Trygve Rogstad, Jonas Øvsthun Jørgensen.

Share