Møter Sandnes Ulf i kveld

I kveld (onsdag 29. mars) møter vi Sandnes Ulf til treningskamp på Østerhus Arena. Kampstart er klokka 18:00, og det er gratis adgang for publikummere.

Kampen mot Ulf er vår tiende treningskamp i år. Fra før av står vi med 4 seire, 4 uavgjorte og 1 tap. Kampen i morgen blir vår nest siste treningskamp før seriestart. Vi møter Arendal førstkommende lørdag i den siste testen før vi tar turen til Karmøy Arena for å møte Vard andre påskedag.

Fornøyd med Brodd-kampen
Trener Kjell André Thu var rimelig godt fornøyd med det vi presterte mot Brodd på lørdag: – Jeg synes vi spilte en ganske god kamp. Vi slet litt med å bryte dem ned når de lå med hele laget fra 30 meter og ned i første omgang. Vi fikk også et unødvendig rødt kort på Jonas Halsne, men der må jeg kunne peke litt med fingeren og si at dommeren burde vist litt mer forståelse og holdt det andre gule kortet i lomma i og med at det «bare» var en treningskamp. Det var ingen stygg situasjon, og da går det an å lese kampen og situasjonen i stedet for å flekke opp det andre gule kortet så fort en har en mulighet til det. Men når det først skjedde, er jeg fornøyd med måten vi gjennomførte resten av kampen med ti mann på, sier han

Ikke alvorlig skade på Williams
Robert Williams fikk seg en skikkelig trøkk i leggen noen minutter før pause mot Brodd (bildet over). Thu valgte derfor å ta ham av i pausen for å være på den sikre siden, men forteller at vår venstreback er klar igjen for kamp i morgen. Vår trener forteller også at Stian Michalsen er med i troppen i morgen. – Men han har slitt litt med skade, så jeg får se hvor lenge han får spille, sier Kjell. Heine Åsen Larsen og Adrian Bergersen er de to som pr nå er ute med skader.

Vi skal tørre å angripe
Selv om vi i morgen møter en motstander fra en divisjon høyere enn det vi spiller selv, har ikke Thu tenkt å legge seg bakpå: – Vi ønsker å bygge videre på det vi har øvd på i hele vinter. Vi skal være modige med ball, vi skal prøve å angripe med masse folk og skape sjanser. Men vi håper selvsagt også å være defensivt solide, og klare å både stå høyt i enkelte perioder, samt være kompakte de gangene vi må ned i lavt press. Vi får testet oss skikkelig og forhåpentligvis får vi en god opplevelse mot et lag som i utgangspunktet skal være en del bedre en oss, sier han.

Siste test for Sandnes Ulf
Første serierunde i OBOS-ligaen spilles andre påskedag. Men Sandnes Ulf skal ikke spille noen treningskamper førstkommende helg. Dermed er morgendagens kamp siste test for Bjarne Berntsens gutter før de møter Skeid på hjemmebane i seriepremieren.

For Ulf blir kampen mot EIK deres tiende treningskamp denne våren. De står med fem seire, tre uavgjorte og ett tap til nå. Sist fredag vant et noe redusert Ulf-lag 2-1 hjemme mot Start, et resultat som vel bør vitne om at de lysblå er bra i rute når det gjelder formutvikling.

Trener Berntsen har hatt viktige spillere som Horenus Tadesse, Tommy Høiland, Aslak Falch, Markus Aanesland og Fredrik Torsteinbø ute med skader. I tillegg har Matias Belli Moldskred vært på landslagsoppdrag for Nicaragua. Noe som har ført til at en rekke unggutter har fått sjansen i oppkjøringen.

God statistikk på Østerhus Arena
Vi har møtt Sandnes Ulf fire ganger på deres «nye» hjemmebane. I 2020 vant vi to treningskamper med en ukes mellomrom med sifrene 4-1 og 3-0. I 2021 endte en treningskamp mellom Ulf og EIK uavgjort 3-3, mens tilsvarende treningskamp i fjor endte uavgjort 1-1.

Høsten 2020 måtte vi bruke Østerhus Arena som hjemmebane i kampene mot Asker og Sotra. Vi spilte uavgjort 1-1 mot Asker og Sivert Strangstad (bildet over), mens vi slo Sotra hele 7-2. På seks kamper på denne arenaen har vi dermed fortsatt til gode å tape.

Bittert tap i cupen i fjor
Vi møtte Sandnes Ulf siste gang i andre runde i NM i fjor. Det endte med tap 1-2, etter at Ulf scoret vinnermålet på et svært omdiskutert straffespark. Chris Sleveland klarerte tydelig direkte på ballen i en situasjon inne i EIKs straffefelt, men dommeren ga gjestene straffe, som de scoret sitt vinnermål på. Tidligere i kampen hadde vi tatt ledelsen 1-0 like etter pause, før Ingvald Halgunset utlignet for Ulf fem minutter senere.

Mot gamle kompiser
Sandnes Ulf har en spiller i troppen sin med en fortid i EIK. Herman Kleppa (bildet over) forsvant til Raufoss etter en god 2020-sesong i tigerdrakta okka. Siden fikk han også forsøke seg i Eliteserien med Mjøndalen, før 27-åringen kom tilbake til Rogaland og Ulf i fjor sommer.

Vår kaptein Chris Sleveland spilte 41 kamper for Ulf på nest øverste nivå, før han returnerte til EIK for litt over ett år siden. Jo Stornes Stålesen (bildet under) har også en fortid i lysblått, men fikk aldri seriekamper for A-laget.

Vårt medieteam vil være tilstede på Østerhus Arena, og vil bringe dere referat og bilder i løpet av onsdagskvelden.


Share