4-1-seier mot Sandnes Ulf

EIK spilte på seg en god dose selvtillit og slo førstedivisjonslaget Sandnes Ulf 4-1 på bortebane.

Selv om Sandnes Ulf var først ut med et innlegg som traff tverrligger, var det EIK som tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Etter en flott spillvending fra Ådne Midtskogen satte Robert Williams opp farten langs venstrekanten. Innlegget endte hos Magnus Dahlby etter et par berøringer i feltet. Dahlby banket inn det første målet via en spiller. Hjemmelaget svarte nærmest på direkten. Etter et bra angrep på deres høyreside skjøt Ingvald Halgunset ballen i lengste hjørnet under Anders Klemensson. 

Sleveland i målform

Jørgen Voilås var nære ved å gi EIK ledelsen, men skjøt rett på keeper fra skrått hold. Like etter satte samme mann fart sentralt i banen og ga ballen videre til Magnus Dahlby, som prøvde finne Jørgen Voilås i feltet. Ballen spratt i stedet ut i returrommet. Der var Chris Sleveland på plass og banket den kontant ned i høyre hjørne mot gamleklubben. 

EIK fortsatte å angripe. Voilås fikk en ny sjanse etter 23 minutter og like etter fant han Sivert Strangstad, som slo et innlegg mot bakre stolpe. Der headet Jo Stålesen ballen i stolpen og det neste forsøket ble stoppet av en uheldig Torben Dvergsdal på streken. Sistnevnte var nære ved å øke ledelsen like etter med et fint skudd som gikk like utenfor.

Offensiv Stålesen

Etter 38 minutter var Chris Sleveland frampå igjen. Jo Stålesen hadde en aktiv kamp offensivt og la inn fra høyre. Ballen falt ut til EIKs kaptein, som smalt inn sitt andre mål i kampen med strak vrist fra utsiden av 16-meteren. Dette var Slevelands femte mål på fire kamper.

Dermed ledet EIK 3-1 til pause. Etter hvilen ble det mer å juble for. Stålesen gjorde det meste på egenhånd mot sin tidligere klubb. Høyrebacken satte fart langt fra mål, dro seg forbi flere spillere og etter en tofotsfinte satte han ballen vakkert i nærmeste kryss.

Etter 60 minutter gjorde EIK fire bytter. En av disse var prøvespiller Lukas Giessing. Det ble gjort ytterligere fem bytter etter 75 minutter. Sandnes Ulf fikk en god sjanse med ti minutter igjen, men EIK vant til slutt 4-1 etter en solid prestasjon.

Fornøyd EIK-trener

Hovedtrener Kjell-André Thu var naturlig nok fornøyd med kampen, men tar ikke av etter 4-1 mot Sandnes Ulf.

– Det var en fin gjennomkjøring for oss, vi begynner å se ut som et fotballag. Så er det likevel noen små detaljer som vi skal jobbe videre. Men det var absolutt en positiv opplevelse for oss, sier han.

Selv om EIK scoret fire ganger, trekkes det defensive fram som oppløftende.

– Vi hadde litt fokus på det defensive inn mot denne kampen her. Det er ikke bare solskinnsdager i fotball og de gangene det lugger litt må vi kunne forsvare oss. Det syns jeg vi gjør i kveld og det gir oss kontringsmuligheter. Vi har raske, løpsvillige folk som gjør at vi skaper muligheter også på overganger, avslutter Kjell-André Thu.

KAMPFAKTA:

Privatkamp, Øster Hus Arena

Sandnes Ulf – EIK 1-4 (1-3)

Mål: 0-1 Magnus Dahlby (8), 1-1 Ingvald Halgunset (10), 1-2 Chris Sleveland (19), 1-3 Chris Sleveland (38), 1-4 Jo Stålesen (53)

Tilskuere: 130

Dommer: Ola Kellerhals

Gule kort: Daniel Braut, Sandnes Ulf, Marius Andersen, EIK

EIKs lag: 

Anders Klemensson – Jo Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Stian Michalsen, Sivert Strangstad, Chris Sleveland – Magnus Dahlby, Torben Dvergsdal, Jørgen Voilås

Benyttede innbyttere: Andreas Heggen, Fanuel Ghebreyohannes, Lukas Giessing, Marius Andersen, Trygve Rogstad, Aleksander Nygård Kjellmann, Jonas Øvsthun Jørgensen, Christian Hetland Knappskog, Jonas Antonio Halsne

 

 

Share