Vi møter Arendal lørdag ettermiddag

I morgen lørdag 1. april tar vårt A-lag turen til Arendal, for å måle krefter med avdelingskollega Arendal Fotball. Dette blir vår siste test før seriestart borte mot Vard Haugesund 10. april.

På grunn av snøværet som har feid over Sørlandet de siste par dagene er kampen flyttet til Hisøy kunstgressbane, med avspark klokka 15:00.

Vi kommer fra en svært positiv opplevelse mot Sandnes Ulf på onsdag (bildet under), der vi viste et meget høyt toppnivå, og fikk en indikasjon på at 2023 kan bli en hyggelig og spennende sesong sett med EIK-øyne.

I morgen venter en ny interessant test, mot et hjemmelag som nok en gang blir tippet helt i toppen i vår avdeling når status skal settes om litt over et halvt år. I likhet med mange andre klubber, har også Arendal måtte tilpasse budsjettene etter en tøffere økonomisk hverdag, men det hevdes at de har svært romslige 18,5 millioner å rutte med denne sesongen. Det plasserer aust-egdene i en helt egen økonomisk klasse i vår avdeling.

Opprykket glapp med et brak
Arendal kjempet med Moss om direkte opprykk fra vår avdeling i fjor, men tapte for østfoldingene nærmest på målstreken siste spilledag. Det betydde kvalifisering, der Arendal kom seg forbi første hinder ved å vinne sammenlagt 3-1 over Ull/Kisa. I opprykksfinalen gikk derimot det meste galt, og etter å ha røket hele 0-6 mot Skeid på Nordre Åsen var utgangspunktet i realiteten håpløst før hjemmekampen mot oslolaget, der det også ble tap med 1-2.

Målløse i to kamper
Arendal har gått målløse av banen i sine to siste kamper. Forrige helg ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Ørn Horten, mens det for to uker siden ble tap hele 5-0 mot Skeid.

Men tidligere i mars vant Arendal hele 8-0 over Vindbjart og 4-2 mot Randesund, mens det ble hele 9-3 over sveitsiske Dardinia Lausanne under lagets treningsleir i Spania. Tidligere i vinter har Arendal også slått Jerv med 4-2, Fram Larvik med 2-1 og tapt knepent 0-1 mot Sandnes Ulf.

Møter gamle kjenninger
Arendal offentliggjorde sin tropp på Facebook tidligere i dag, og i morgen møter vi to gamle kjenninger. Preben Skeie (bildet over) spilte en sesong i EIKs farger for tre år siden, før den løpssterke midtbanespilleren byttet til Arendals hvite og blå drakt. John Philippe Koko var under korttidskontrakt med EIK høsten 20, men spilte ingen kamper. Siden gikk turen til Moss, før han ble hentet av Arendal for halvannen uke siden.

I vår tropp har som de fleste kjenner til både Marius Andersen (bildet over) og Stian Rokås Michalsen en fortid i Arendal. Marius var sogar med på å rykke opp til første divisjon med klubben i 2016, og fikk også 12 kamper på nest øverste nivå sesongen etter.

Når det gjelder Mads Nørby Madsen (bildet over), så fikk han som kjent ødelagt hele fjorårssesongen med en kombinert korsbånds- og meniskskade. Den danske venstrebacken er fortsatt ikke spilleklar etter skaden.

Spennende nysigneringer
Arendal har ikke ligget på latsiden i vinter når det gjelder overgangsmarkedet. I tillegg til Koko, har klubben hentet en rekke spillere som bør kunne holde minst godt andredivisjonsnivå. Jonas Vatne Brauti var førstekeeper for KFUM Oslo i fjor, men har nå altså valgt å gå ned en divisjon for å erstattet Jonathan Byttingsvik, som ikke ble enig med Arendal om ny kontrakt i vinter, og som har havnet i Hønefoss BK.

I forsvar har Arendal forsterket med to spillere. Stian Andersen kom fra Moss, mens Eirik Lereng ble signert fra Sogndal. På midtbanen har også Arendal to nye navn i Mohammed Badran (fra Start) og Christopher Cheng (fra Strømmen).

Rice til belgisk fotball
En del spillere har også forlatt Arendal i vinter. Stopperen Edvard Race skal forsøke seg i belgiske Olympic Charleroi, mens duoen Andreas Hellum og Håvard Meinseth begge fortsetter karrieren i Lyn 1896. Dessuten er Sander Marthinussen og Tobias Hafstad tilbake i henholdsvis Kongsvinger og Tromsø etter at de spilte høstsesongen i fjor på lån i Arendal.

Vi reiser dessverre ikke til Arendal med vårt medieteam, men skal likevel forsøk å formidle det viktigste fra kampen her på nettsiden i morgen.

Share