Før kampen: Vard Haugesund – EIK

Vårt A-lag serieåpner i morgen ettermiddag (mandag andre påskedag) borte mot Vard Haugesund. På grunn av at det er veldig tidlig i sesongen, får ikke Vard lov å benytte sin vanlige hjemmebane Haugesund stadion til denne kampen. Den blir derfor spilt i Storhall Karmøy i Vedavåg. (Se adresse lenger nede). Avspark er klokka 15:00.

Vi har unnagjort tre måneder med forberedelser og treningskamper. I morgen får vi en første indikasjon på hvor gode EIK anno 2023 er når det virkelig gjelder. Mot et hjemmelag som nærmest har regnet kampene mot EIK som sin cupfinale de siste årene.

MOT SIN GAMLE KLUBB
For Jørgen Voilås (bildet over) blir det en spesiell seriedebut i og med at han er fra Haugesund, og har spilt både ungdomsfotball og A-lagsfotball for Vard. Vi tok en prat med ham før dagens trening:

– Det er ingen av oss spillere som forventer noe annet enn en tøff kamp. Selv kjenner jeg mange av Vards spillere, og jeg vet at de kommer til å gå inn i kampen mot oss med en voldsom innsats. Så vet jeg også at kampene mellom EIK og Vard alltid pleier å være jevne og tette, og slik kan det fort bli i morgen også. Men jeg satser på at vi skal klare å jobbe enda litt hardere enn Vard i morgen, og at kvalitetene vi har i laget skal holde til tre poeng, sier han.

Voilås valgte å fortsette karrieren i EIK denne sesongen, framfor tilbud fra Vard, etter at han i fjor spilte for Bryne. Hvordan har inntrykkene av hans nye klubb vært? – Jeg har fått et bra inntrykk av både lag og klubb. Vi har en veldig fin spillergruppe med en fast stamme som var her fra før jeg kom hit, og vi har i det hele tatt en erfaren spillergruppe som er klare til å i krig sammen.

EIK har jo lenge vært en toppklubb i denne divisjonen, og kanskje også hatt litt mer midler og mer profesjonalitet enn andre klubber på nivået. Det viser igjen i bra fasiliteter, med fin treningsbane og hovedbane, samt et bra klubbhus. Så har det jo også vært slik at laget har manglet det siste lille ekstra for å ta steget opp i første divisjon. Jeg håper jo å bidra til at vi skal klare det nå, smiler Jørgen.

ANGREPSVILLIG LAG
Hva kan våre supportere forvente av dere? – Jeg tror trygt jeg kan si at de kan forvente et angrepsvillig lag. Det gjelder både når vi kontrer og når vi spiller mer «possession». Vi har svært mange spillere i troppen som er veldig sugne på å være med framover på banen. Så får vi selvsagt se hvordan brikkene faller på plass utover i sesongen. Jeg tenker nok at en god start vil være viktig for hvordan vi skal spille resten av sesongen.

Og sin egen rolle i laget? – Nå har jeg spilt litt på begge kantene siden jeg kom hit tidligere i vinter, og det er nok de to rollene som er «mine». Jeg foretrekker nok kanskje å spille på høyresiden. Det var der jeg spilte mest da jeg var i Notodden, og det var trolig der jeg spilte den beste fotballen jeg har spilt til nå, sier 24-åringen, som smilende legger til at det ikke spiller den store rollen for hvilken offensiv rolle han har, bare det ikke er som midtspiss!

MØTER VARD FOR 50. GANG I SERIEN
Vi møtte Vard til treningskamp i Haugesund for bare en god måned siden. Da endte det uavgjort 1-1 i en kamp der lagene var best i hver sin omgang.

I serien har vi møtt Vard hele 49 ganger tidligere, og utenom Varhaug, Klepp og Sola er Vard den klubben som har vært vår hyppigste motstander i serien. Totalt sett har vi vunnet 13 ganger, mens Vard står med 23 seire. 11 kamper har endt uavgjort. I fjor vant vi bortekampen i Haugesund med 2-1, mens det endte uavgjort 1-1 da lagene møttes i Idrettsparken (bildet under).

KUN EN SEIER I TRENINGSKAMPENE
Vard har lagt bak seg en forsesong der resultatene ikke har vært allverdens. Eneste seieren kom i oppgjøret mot Åkra, der Preben Fauskanger scoret kampens eneste mål. Ellers har det blitt uavgjort mot EIK, Lysekloster, Staal, Os og nabo Djerv 1919, mens Vard tapte mot Haugesund, Sandnes Ulf og Brann 2. Nå skal det føyes til at tapene kom i de tre første kampene i februar måned.

NØKKELSPILLERE FORSVUNNET
Vard har siden i fjor mistet viktige spillere som Roy Miljeteig, Kjetil Vatland Olsen og Claus Niyukuri.

Av spillere inn har vi allerede nevnt Preben Fauskanger (bildet over), som jo kom fra EIK. Keeperen Asbjørn Engenes har kommet fra Stord, mens duoen Sivert Helgenes og Sebastian Lie Haaland begge har kommet fra Djerv 1919. En annen spennende nykommer er den finske midtbanespilleren Martin Kuittinen, som kommer på lån fra Zimbru Chisinau i den moldovske toppserien.

Siste tilvekst i Vard er den 24 år gamle kantspilleren Connor Harvey, som kom fra Strømmen i slutten av mars, mens keeperen Frank Stople og backen Eivind Helgeland skal være i Vard på utlån fra FK Haugesund ut året.

KUN ÅSEN LARSEN OG BERGERSEN PÅ SKADELISTA
Til kampen i morgen stiller vi full tropp bortsett fra Heine Åsen Larsen og Adrian Bergersen, som begge har vært skadet over lengre tid. Magnus Høiseth (bildet over), som kom til EIK fra Ranheim på lån for en snau uke siden er med i morgendagens tropp.

Følg med på våre sosiale medier, der startelleveren vil bli offentliggjort rundt en time før kampstart.

PUBLIKUMSINFO
Avspark kl 15:00
Bane: Storhall Karmøy
Adresse: Slettavegen 130, 4276 Vedavågen

Billettpriser: Voksne 150,- Honnør 75,- Barn 50,-

PÅ TV
Kampen kan sees på nett-TV for de som har abonnement på enten TV2 play eller Direktesport.

Share