3-1 seier over Vard Haugesund i serieåpningen

Det var knyttet stor spenning til dagens serieåpning etter en lang sesongoppkjøring. Det skulle derimot ikke ta lang tid før en fikk gode svar. Allerede etter 20 minutter kunne EIK-guttene juble for 3-0! Kampen endte tilslutt 3-1 til oss over Vard Haugesund

Drømmestart:

Tidligere denne uken kunne vi annonsere Magnus S Høiseth som er klar på lån fra Ranehim. 21-åringen trengte bare 26 sekunder før han skulle sørge for ledelse. Anders Klemensson startet angrepet me den lang ball opp mot Magnus Lankhof Dahlby som vant sin duell mot Vard-stopperen. Magnus S Høiseth mottok pallen, og skjærte seg inn i banen før han curlet pallen i lengste hjørnet. Målscoreren trengte bare ni minutter før han skulle sette sitt andre EIK-mål. Stian Rokås Michalsen mottok ballen rettvendt i mellomrommet før han tredde Jørgen Voilås igjennom. Høyrekanten kunne legge inn foran mål, der Høiseth tilslutt fikk ballen i nettet.

Det hadde ikke fått 20 minutter engang før Magnus Lankhof Dahlby sørget for 3-0 ledelse. Etter ett langt EIK-angrep så kunne Magnus S Høiseth sette opp Dahlby som med sin venstrefot økte ledelsen. Utover i omgangen fortsatte det aggressive EIK-presset og det kunne fort vært flere mål etter mange gode målsjanser.

Magnus Sandvik Høiseth hadde sin første trening med EIK-laget på onsdag. I dag var han brennhet mot Vard Haugesund

Roligere etter pausen:

Andre omgang startet langt roligere enn den første. Allikevel skulle det etterhvert komme noen solide EIK-sjanser. Chris Thodal Sleveland og Magnus Lankhof Dahlby hadde to store sjanser hvert som fort kunne vært mål. Etter 66.minutt kunne Vard Haugesund score på sitt første skudd på mål. Andreas Endresen kunne på en corner bredside inn reduseringen for Vard. Det skulle ikke ta mange minuttene etter scoringen at EIK-spillerne stormet i angrep. Jo Stornes Stålesen skulle nok hatt straffe etter å blitt kakket ned, men på kontroversielt vis valgte Ola Kellerhals å gi gult kort for filming.

Etter denne hendelsen ble det rotete fra vår side, og hjemmelaget overtok det meste i banespillet. De presset på for scoring, men klarte ikke å skape noe særlig mot EIK-forsvaret. Dermed kunne «okka» gutta ta med seg alle tre poengene hjem til Egersund.

-Vi skulle drept kampen tidligere, men jeg er veldig fornøyd med prestasjonen

Kjell Andrè, hva kunne du se igjen i dag fra det vi har hatt fokus på i vinter?

Jeg er fornøyd med mye av angrepsspillet, og det at vi klarer å skape så mye på borte bane. Vi skaper jo sjanser nok til å score både 2 og 3 til egentlig. Vi er gode til å variere mellom å gå hurtig i angrep når det er rom for det og vi er gode til å spille når det er ønskelig. Ellers syntes jeg vi ser ok ut defensivt og har stort sett kontroll på Vard kampen igjennom. De skaper utrolig lite på hjemmebane og truer oss sjeldent. Men det irriterer meg at vi ikke klarer å drepe kampen med en scoring til på alle de sjansene vi skaper. setter vi den 4. er det definitivt game, sett, match. Og i forlengelse av det irriterer det meg at vi roter bort ballen unødvendig og gir bort en corner som de scorer på fordi vi er svake i markering. Det handler om å ha fokus i samtlige 90 min og aldre tillate seg å slippe seg ned. Der syntes jeg vi har en lang vei å gå. Denne kampen burde vi kjørt enda mer og vunnet med 5-6 mål

Kampfakta:

Vard Haugesund-EIK 1-3 (0-3)

Runde 1, Postnord-ligaen.

Målscorere: 0-1 Magnus Sandvik Høiseth (1), 0-2 Magnus Sandvik Høiseth (10), 0-3 Magnus Lankhof Dahlby (19), 1-3 Andreas Endresen (66)

EIK stilte med følgende lag: Anders Klemensson, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams, Sivert Strangstad, Chris Thodal Sleveland (K), Stian Rokås Michalsen, Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lankhof Dahlby og Jørgen Voilås.

Benyttede innbyttere: Torben Dvergsdal, Fanuel Ghebreyohannes og Marius Andersen.

Vi gratulerer forøvrig vår kaptein Chris Thodal Sleveland med 26-årsdagen!
Share