Magnus Høiseth: – Vi gleder oss til kamp mot VIF 2!

Magnus Sandvik Høiseth fikk det som vel kan kalles for tidenes EIK-debut da han scoret mot Vard Haugesund etter bare 26 sekunders spill. Den 21 år gamle trønderen leverte da også et bredt smil da vi konfronterte ham med det som vel trygt må være en alle tiders rekord:

– Det var vanskelig å kunne be om en bedre start enn når en scorer på sitt første touch på ballen, parerer han, og fortsetter: – En er jo litt spent når en kommer til en ny klubb, og jeg hadde jo bare vært i EIK en snau uke. Men så handler det om å ha tro på egne ferdigheter. Jeg ble hentet hit for å gjøre en jobb, og det gir selvtillit å bli satt rett inn på laget i en serieåpning. Og så er det jo «bare» fotball, så det har gått veldig fint å omstille seg til nytt sted og nye omgivelser.

Som om ikke scoring etter mindre enn et halvt minutt var nok, så satte Magnus inn sitt andre for dagen bare ti minutter senere, og vi var vel flere som tenkte at nå kommer det et hattrick og en historie som kommer til å gå sin seiersgang rundt i fotballverdenen.

Ganske så sensasjonell ble ikke debuten, men Magnus bidro uansett til en svært positiv sesongstart sett med EIK-øyne. Om selve overgangen fra Ranheim, forteller han at det egentlig kom litt brått på:

– Det gikk litt kjapt ja. Jeg er jo bare her på lån fram til 1. august, men da jeg skjønte at EIK ville ha meg, var jeg ganske kjapp til å hoppe på sjansen. Jeg kjente jo Robert Williams fra før. Han snakket positivt om laget, og at EIK spiller en type fotball som han liker. Og da var jeg egentlig aldri i tvil, sier Magnus.

Om to dager spiller vi vår første seriekamp for året på gressmatta i Idrettsparken, som er i overraskende god stand ut fra det kalde vårværet vi har hatt. For Magnus blir det hans andre møte med Idrettsparken, og han forteller smilende om første gang han spilte på Husabø: – Jeg var utlånt til Nardo en periode, og seriedebuterte faktisk for dem i bortekampen mot EIK. Vi holdt nullen lenge til tross for at EIK presset oss noe voldsomt. De scoret da rundt ti minutter gjenstod, men på overtid utlignet først Arne Gunnes, før jeg scoret vinnermålet (bildet under). Så jeg har gode minner fra stadion her, og håper det fortsetter, sier han.

På mandag møter vi et ungt Vålerenga 2. Hva tenker du om den kampen?

– Med andrelag vet man aldri helt hva man møter, men jeg regner med at de er et ungt spillende lag som er gode mellom sekstenmeterne. Det handler egentlig om at vi må matche dem i det spillet, og samtidig ha troen på vårt eget spill. Vi så mot Vard Haugesund at vi styrte kampen der og skapte mange sjanser. Det tror jeg at vi vil gjøre mot VIF også. Så det handler om oss selv, og at vi går til kampen med riktig innstilling og gjør det vi har blitt enig om.

Vi gleder oss til kamp!

Noen bilder fra fredagens trening:

Alle foto: Kjell Åvendal

Share