Snuoperasjon på Husabø mot Lyn


EIK slet lenge med å få hull på et kompakt Lyn-forsvar. Men en sterk andreomgang og et susende langskudd sørget for tre poeng mot gjestene fra Oslo, som ikke hadde tapt en seriekamp siden oktober 2021.

Bortelaget stilte med 50-60 supportere som bidro til en fin ramme rundt kampen. Det var tydelig to lag som hadde respekt for hverandre i starten. EIK hadde ballen marginalt mest de første ti minuttene, før Lyn tok mer over banespillet. De store sjansene var det derimot langt mellom i den første omgangen. Gjestene var disiplinerte og forsvarte seg godt. Vår første mulighet kom først etter 27 minutter da en fin opprulling endte ut til Jo Stornes Stålesen, som la hardt inn langs bakken. Ballen gikk gjennom hele feltet, selv om det var mange bein i nærheten av ballen.

Rundt ti minutter senere var det bortefansen som fikk juble. På vei framover ble Robert Williams felt og ropte på frispark. Spillet fortsatte og med Williams ute av spill fikk Anders Bjørntvedt Olsen god plass ute til høyre og skjøt ballen hardt i mål over hodet til Anders Klemensson. Dermed var det Lyn som hadde ledelsen til pause. Andre omgang startet ganske kontrollert fra begge lag, med et lite EIK-overtak. Sjansene lot likevel vente på seg. Da timen var spilt fikk EIK litt mer tid med ballen og Lyn-spillerne kom ikke like tett oppi som tidligere. Torben Dvergsdal kom inn og bidro med duellkraft på topp og var en håndfull for Lyn-forsvaret. Voilås kom til avslutning etter 63 minutter som gikk rett på keeper.

 

Kun et par minutter senere fikk Chris Sleveland ballen i beina fra Lyns keeper. EIK-kapteinen fikk ikke avsluttet, men ballen gikk i stedet videre til Magnus Sandvik Høiseth, som fikk frispark ute til venstre på Lyns halvdel. Chris Sleveland prikket frisparket perfekt på hodet til Jørgen Voilås, som headet utlikningen kontant i mål. Kort tid etter løsnet Sandvik Høiseth skudd fra 20 meter. Han dro seg først inn fra venstre før han avsluttet mot lengste hjørne og tvang fram en kjemperedning fra Lyns keeper.

Nå hadde EIK et klart overtak og Lyn ble spilt lave. Med et kvarter igjen av kampen tok Michalsen ballen elegant ned utenfor Lyns 16-meter. Deretter slo han en nydelig stikker til Jo Stornes Stålesen, som avsluttet like utenfor fra litt skrå vinkel. Men høyrebacken ga seg ikke med det.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid fant Chris Sleveland Jo Stornes Stålesen med en flott pasning ut mot høyre. Der fikk han mye rom å løpe i og fortsatte mot gjestenes 16-meter. Da hele Lyn-laget ventet innlegg, gikk EIK-backen i stedet innover i banen. Så avsluttet han med venstrebeinet og ballen smalt i lengste hjørne bak en sjanseløs keeper. Scoringen bidro til at Stornes Stålesen ble kåret til dagens EIK-spiller.


Hjemmelaget fikk god hjelp av publikum, som støttet laget de siste minuttene. Marius Andersen kom inn de siste minuttene og sammen med resten av EIK-laget forsvarte de ledelsen på en veldig god måte. Lyn maktet ikke skape en ordentlig sluttspurt og dermed endte det med tre deilige poeng i den tidlige toppkampen. Resultatet gjør at EIK leder PostNord-ligaen etter tre kamper med ni poeng. Lyn, Kjelsås, Arendal og Vålerenga 2 har seks poeng.

Vi gratulerer også EIK-kaptein Chris Thodal Sleveland med 200 kamper for EIK sitt A-lag

 

Kampfakta:

Idrettsparken, 675 tilskuere

EIK-Lyn. 2-1 (0-1)

Målscorere: 0-1 Anders Bjørntvedt Olsen (40), 1-1 Jørgen Voilås (67), 2-1 Jo Stornes Stålesen (82)

EIK stilte med følgende lag: Anders Klemensson – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Chris Thodal Sleveland, Sivert Strangstad, Stian Michalsen – Jørgen Voilås, Magnus Lankhof Dahlby, Magnus Sandvik Høiseth

Benyttede innbyttere: Torben Dvergsdal og Marius Andersen

Share