Sliteseier mot Ørn-Horten

EIK fikk tøff motstand i Lystlunden mot Ørn-Horten. Magnus Sandvik Høiseths scoring i det 54. minutt sørget for at tre poeng ble med hjem til Egersund i en vanskelig bortekamp. 

Vi startet kampen kontrollert og møtte et lavtliggende Ørn-lag i åpningsminuttene. Etter ti minutter kom Stian Rokås Michalsen til kampens første mulighet da han skjøt utenfor fra 16 meter. Første omgang ble en tålmodighetsprøve mot et kompakt Ørn-lag. Vi kom til flere skuddforsøk. Etter 18 minutter slo Jo Stornes Stålesen inn fra høyre og Jørgen Voilås headet rett på keeper.

Nærmest før pause

Etter cirka en halvtime var Ørn-Horten frampå med sin første avslutning, men Anders Klemensson hadde god kontroll på et skudd fra distanse som førte til corner. Deretter fulgte et par minutter med Ørn-press, dødballer og en del kriging foran EIKs mål. Sivert Strangstad fikk likevel omgangens største mulighet. Jo Stornes Stålesen la inn fra høyre. På bakre stolpe fikk Strangstad så ganske alene, men avslutte utenfor nærmeste hjørne. Rett før pause fikk Magnus Sandvik Høiseth to muligheter på kort tid. Men både heading og skudd endte uten uttelling. Dermed var lagene like langt til pause.

Godt oppmøte på bortefeltet

Rundt 35 EIK-supportere laget godt med liv på bortefeltet i Horten og støttet laget gjennom hele kampen. I starten av andre omgang prøvde Chris Sleveland seg fra distanse. Skuddforsøket var godt, men keeper fikk gitt til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket endte med et skudd utenfor, fra Stian Michalsen.

Høiseths fjerde

Etter 54 minutter kunne bortefansen slippe jubelen løs. Etter et ganske langt EIK-angrep, med mange trekk i laget, trakk Magnus Sandvik Høiseth seg inn fra venstre. Trønderen plasserte pallen vakkert i lengste hjørne, utenfor keepers rekkevidde. Dette va Høiseths fjerde mål på fire seriekamper. Etter scoringen gikk det nærmere et kvarter uten de store sjansene. Men etter 68 minutter ble Stian Rokås Michalsen spilt elegant gjennom før han avsluttet utenfor høyre stolpe.

Forsvarte oss godt

De siste 20-25 minuttene ble vi presset av et etter hvert desperat Ørn-lag. Etter 71 minutter kom det to gode sjanser til hjemmelaget på kort tid. Den siste endte i tverrliggeren etter et frispark førte til en heading. Særlig de siste ti minuttene hadde Ørn-Horten ballen mye, men vi kom likevel til særlig én god sjanse da innbytter Magnus Lankhof Dahlby rundet keeper og la lavt inn foran mål, men avslutning ble blokkert. EIK stod imot de siste minuttene og sørget for sesongens fjerde trepoenger av fire mulige.

Neste motstander er Arendal i Idrettsparken, søndag 7. mai klokka 15:00.

 

Kampfakta:

Lystlunden stadion, cirka 365 tilskuere, 35 EIK-supportere.

Ørn-Horten-EIK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Magnus Sandvik Høiseth (54)

EIK stilte følgende lag: Anders Klemensson – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Stian Rokås Michalsen, Sivert Strangstad, Chris Thodal Sleveland – Jørgen Voilås, Torben Dvergsdal, Magnus Sandvik Høiseth

Benyttede innbyttere: Magnus Lankhof Dahlby, Aleksander Nygård Kjellmann

Gult kort: Bjørn Mæland

Share