Før kampen: Aalesund 2 – EIK

Vårt A-lag spiller seriekamp borte mot Aalesund 2 søndag ettermiddag. Kampstart på Color Line Stadion er klokka 15:30.

Det har vært en uke der mange tanker har gått til vår keeper Anders Klemensson, som skadet seg stygt i kampen mot Arendal. Anders ble opererert for to brudd i leggen på mandag, og foreløpig rapport fra legene forteller at operasjonen var vellykket. Vi i webredaksjonen benytter anledningen til å ønske Anders «all the best», med håp om at alt vil gå bra framover.

Alt i alt var det imponerende å se laget okka stå opp mot Arendal i andre omgang, etter det som hadde skjedd før pause. Fra min posisjon bak dødlinja var det innbitte ansikter å se over hele fjøla, og det var tydelig at spillerne ønsket å vinne for Anders. Utligningen ble da også feiret som et seiersmål (bildet under), og jeg tror de fleste EIK-patrioter følte at vi hadde vunnet kampen.

HEINE TILBAKE FRA SKADE
I løpet av uka har vi fått inn Sander Lønning på utlån fra Sandnes Ulf. Han har trent med «okke» siden onsdag, og slutter seg til troppen som reiser til Aalesund i morgen tidlig. Heine Åsen Larsen er også med i troppen, etter å ha vært ute i flere uker med en skade.

ALDRI FØR MØTT AALESUND
Kampen i morgen blir første gang vi møter et lag fra Aalesunds FK med vårt A-lag. Deres rekruttlag rykket opp fra tredje divisjon i fjor, og har hatt en ok start på årets sesong med en seier, to uavgjort og to tap. Forrige helg ble det et knepent tap 1-0 borte mot Kjelsås, mens det i lagets to første hjemmekamper har blitt seier 3-1 mot Fram Larvik og uavgjort 1-1 mot Notodden.

Aalesunds A-lag tapte lørdag ettermiddag 1-0 borte mot Stabæk, og ligger på bunnen av tabellen i Eliteserien med ett fattig poeng og null scorede mål etter sju serierunder. Det er ventet at flere av spillerne som var med i troppen i den kampen vil spille i morgen. De som i første rekke er aktuelle er den amerikanske keeperen Michale Lansing, den jamaiciske forsvareren Trace Murray, midtbanespilleren Markus Karlsbakk og angriperne Bjørn Martin Kristensen og Stian Aarønes Holte.

KAN TA TILBAKE TABELLTOPPEN
Arendal vant i dag 2-1 over Lyn. Det betyr at de har overtatt tabelltoppen på bedre målforskjell enn EIK. Vi vil med andre ord ta tilbake tetplassen med poeng i Aalesund i morgen.

Andre resultater fra lørdag:

Træff - Vard Haugesund	2-2
Ørn Horten - Fram 	1-1
Fløy - Grorud		0-1

Det betyr at tabellen ser slik ut før morgendagens kamp:

Arendal		6 4 1 1 20-8  13
EIK		5 4 1 0 14-5  13
Grorud		6 3 1 2  5-7  10
Træff		6 3 1 2  8-13 10
Lyn		6 3 0 3 12-6  9
Kjelsås		5 3 0 2  5-4  9
Vålerenga 2 	5 3 0 2  7-16  9
Ørn Horten	6 2 1 3  8-7  7
Vard Haugesund 6 2 1 3 10-13  7
Aalesund 2   	5 1 2 2  5-6  5
Fløy		6 1 1 4  2-5  4
Fram		6 1 1 4  4-11  4
Brattvåg	5 1 0 4  4-7  3

Som et apropos kan det nevnes at dersom vi tar poeng i morgen, vil det være første gang siden 2006 at vi går ubeseiret gjennom de første seks seriekampene. Dersom vi ser utelukkende på sesonger vi har spilt på nivå tre, må vi helt tilbake til 1984 for å finne en ubeseiret sesongstart etter seks serierunder.

KAMPEN VISES SOM VANLIG PÅ WEB-TV
Jeg vil tippe at Alf Gunnar Sleveland og muligens noen få andre patrioter med hjemsted på Sunnmøre vil innfinne seg på Color Line Stadion i morgen. Supersupporter Gunnar Talgø, samt en gruppe på rundt ti andre supportere, er også på hjul etter ryktene å dømme 👍 🐅

For alle andre blir kampen som vanlig å se på enten Direktesport eller TV2Play.

Share