Tre poeng med hjem til Egersund!

Her setter Magnus Lankhof Dahlby inn vår scoring.

Søndag ettermiddag var det knyttet spenning til hvordan EIK-laget ville fremstå etter det som var en rar kamp mot Arendal, som ble preget av den stygge skade på vår keeper Anders Klemensson. Det ble en jevn affære i Sunnmøre, men EIK-guttene kunne ta med alle tre poengene hjem. 

Sjanser begge veier: 

I første omgang var det sjanser til begge lag, men EIK-sjansene var både flest og størst. Den første skulle komme allerede etter to minutter da Magnus Sandvik Høiseth fikk avsluttet etter en corner, men forsøket gikk like utenfor målet. Aalesund 2 sin første sjanse kom ved Mats Helle dro seg fint forbi på høyresiden deres før han slo ett bra innlegg til spiss Mottar Diop. Avslutningen fikk han ikke skikkelig trøkk på, og endte med å gå over EIK-målet

Chris Thodal Sleveland og Magnus Lankhof Dahlby kom også til noen halvsjanser utover i andre omgangen, men begge rant ut i sanden. Da lagene gikk til pause på stillingen 0-0, var det nok EIK-laget som hadde de flere sjansene men Aalesund 2 var veldig farlige på en rekke overganger etter noen farlige ballbrudd.

Dahlby ble forskjellen: 

Kampbildet skiftet litt karakter i andre omgang, noe som kanskje tydet på Kjell Andre Thu gjorde noen justeringer i pausen. Forskjellen mellom lagene ble større, og EIK-spillerne var bedre på å sette trykk mot Aalesund 2-målet. Da timen var passert dro Stian Rokås Michalsen seg fint forbi på sin venstreside før han la inn flatt til Magnus Lankhof Dahlby. Spissen tok ett touch før han raskt avsluttet i mål, og han scoret dermed sitt femte mål i serien.

Kampbildet holdt seg ganske likt etter scoringen også i starten, der EIK-laget produserte noen farligheter. Først var det innbytter Torben Dvergsdal som avsluttet like over mål. Etterpå fikk en annen innbytter i Heine Åsen Larsen en stor sjanse da han fikk pannebrasken på ett innlegg fra Stian Rokås Michalsen, men avslutningen skled dessverre av hodet og gikk ett stykke utenfor mål.

Det siste kvarteret fikk Aalesund 2 litt mer tenning i laget, og klarte å produsere en farlig sjanse ved Moctar Diop etter en overgang. Ellers var det ikke mye EIK-laget ble direkte truet, og dermed kunne «okka» gutta ta med alle tre poengene hjem til Egersund.

Kampfakta:

Runde 6, Postnordligaen

Aalesund 2-EIK: 0-1(0-0)

Målscorer: 0-1 Magnus Lankhof Dahlby (61)

EIK stilte med følgende lag: Sander Åke Andreas Lønning, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams, Sivert Strangstad, Chris Thodal Sleveland (K), Stian Rokås Michalsen, Jørgen Voilås, Magnus Lankhof Dahlby og Magnus Sandvik Høiseth

Benyttede innbyttere: Fanuel Ghebreyohannes (inn på 62), Torben Dvergsdal (inn på 62), Heine Åsen Larsen (inn på 62), Aleksander Kjellmann (inn på 86)

 

Share