Møter Vard i cupen onsdag

Bare noen dager etter at Brann kunne heve pokalen som cupvinnere for «2022», så starter reisen mot Ullevaal igjen. EIK skal opp mot Vard i Haugesund onsdag kveld, med avspark klokka 18:00 på Haugesund Sparebank Arena.

Det blir tredje gang vi møter Vard Haugesund denne sesongen. Det endte uavgjort 1-1 i treningskampen i mars, mens vi vant 3-1 i serieåpningen i Storhall Karmøy. Siden den gang har det blitt spilt seks serierunder. Som kjent ligger vi øverst på tabellen, mens Vard Haugesund har kommet sterkt etter en svak åpning. I helga ble det sterke 3-0 hjemme mot Arendal, noe som gjør at Vard ligger som nummer fire med ti poeng.

KUN MØTT VARD EN GANG TIDLIGERE I NM
Vi har faktisk bare møtt Vard en gang tidligere i cupen. I 1984 møttes vi i andre runde på Haugesund Stadion, der 534 tilskuere så hjemmelaget vinne 4-1. Vi tar med at vi både i 2003 og 2004 møtte Vard i finalen i Rogalandscupen. Haugesunderne vant begge ganger.

Vard Haugesund har jo stolte tradisjoner i Norgesmesterskapet, og var i finalen både i 1962 og 1975. Det ble imidlertid tap begge ganger, nemlig 1-3 for Gjøvik/Lyn og 0-2 for Bodø/Glimt. Vards publikumsrekort på hjemmebane er forresten 14.000, som så kvarfinalekampen mot Rosenborg i 1962.

FORNØYD MED SEIER I AALESUND
Vi hadde spillefri i helga, men vant 1-0 borte mot Aalesund 2 for halvannen uke siden, i en kamp der hjemmelaget spilte taktisk klokt i forsvar og ga oss en hard kamp om poengene. Trener Kjell André Thu var fornøyd med seieren, men samtidig litt misfornøyd med at vi ikke klarte å skape flere sjanser: – Vi burde helt klart skapt mer farligheter, som igjen burde ført til flere scoringer. Men totalt sett var vi fornøyde med å ta tre poeng, sier han.

GJØR FORANDRINGER
Thu forteller videre at det begynner å komme seg på skadefronten: – Vi har selvfølgelig Anders Klemensson ute for resten av sesongen, etter beinbruddet han pådro seg mot Arendal. Dessuten kommer vi til å spare Robert Williams mot Vard. Han har en liten kjenning i den ene hofta, og vi ønsker å være sikre på at han er klar til seriekampen mot Træff andre pinsedag.

Heine Åsen Larsen kom innpå som innbytter i Aalesund, og er klar igjen. Det er også Adrian Bergersen, som trolig vil få sine første minutter på banen i år mot Vard. Vi kommer nok til å gjøre noen forandringer på startoppstillingen i forhold til det laget vi stort sett har startet med i alle seriekampene til nå. Dermed blir det en fin mulighet å vise seg fram for spillere som stort sett har startet på benken til nå. Vi har også årsbeste benk og mulighet til å sette innpå masse kvalitet hvis vi har lyst til det. Så ting begynner å se bedre ut med tanke på konkurransen i laget, konstaterer Kjell André.

FORVENTER EN TØFF KAMP
Vår trener tror på en tøff kamp i Haugesund: – Vard kommer fra en meget sterk seier mot Arendal i helgen, i en kamp der de også spillemessig var klart best, og lett kunne ha scoret både ett og to mål til i tillegg til de tre de scoret. Så vi møter et lag som ser veldig mye sterkere ut en det laget vi møtte i serieåpningen. Men vi skal uansett gjøre vårt beste for å komme oss til andre runde, sier han.

VISES PÅ NETT-TV
For de som ikke tar turen til Haugesund, så vises cupkampen mot Vard på direktesport.no

Share