Høiseth-dobbel sørget for 2-0 tross sjansesløseri

Magnus Sandvik Høiseth med to mål i dagens kamp, og ble velfortjent kåret til dagens EIK-spiller.

Kl 13:00 i ettermiddag mottok «okka gutta» Træff til kamp i Idrettsparken. Det var knyttet spenning til om EIK-laget reise seg etter 1-3 tapet i cupen på onsdag mot Vard Haugesund, men det ble oppskriftsmessig 2-0 seier til EIK-guttene. 

Træff skulle allerede i starten få en solid sjanse ved Kristian Thorsheim Selme som fikk avsluttet på hodet, men Sander Lønning var med på notene. Det virket muligens til å bli en vekker for EIK-laget som etterhvert begynte å produsere sjanser. Magnus Lankhof Dahlby skulle først få en heading etter ett bra innlegg fra Magnus Sandvik Høiseth. Førstnevnte skulle få en ny sjanse ved ett kort corner. Spissen fikk avsluttet med sitt venstrebein, og dunket ballen i kryss-stangen og ut. Det ble noen små farligheter ved Chris Thodal Sleveland, og Stian Rokås Michalsen, men var ikke nok til å få hull på byllen.

Nære på. Magnus Lankhof Dahlby var nære på ved flere anledninger, men fikk ikke målet sitt i dag. Han står med 5 mål på de første 7 kampene.

Nevnte Dahlby skulle også være involvert da dagens første scoring kom. Etter massivt trykk etter en corner fikk han avsluttet, men en god redning fra Træff-keeperen avverget scoring. Returen plukket Ådne Midtskogen opp før han vippet ballen inn i feltet. Der dukket Magnus Sandvik Høiseth opp som nikket ballen i mål, og dermed 1-0. Det var også stillingen til pause.

Sivert Strangstad inne å kriger på en corner i første omgang.

Fra start av i andre omgang var overtaket enda større i favør EIK-guttene, men det skulle derimot gå ett kvarter før kampens andre scoring kom. Robert Williams drev opp langs venstresiden før han fant en annen trønder i Magnus Sandvik Høiseth. Ved en kroppsfinte sendte han midtstopperen til Træff i ubalanse, før han dro seg inn i banen og bare curlet ballen i lengste hjørne. Dermed står nå 21-åringen med 7 mål på 7 kamper.

Adrian Amundsen Bergersen fikk sine første minutter i årets Postnord-liga. 22-åringen var frisk i innhoppet sitt, og var nære på å notere seg for målpoeng.

I onsdagens kamp mot Vard Haugesund ble det kontroverser med linjedommeren i kampen, og i ettermiddag gjentok historien seg. Først pekte dommer Ola Kellerhals på straffemerket da Chris Thodal Sleveland ble felt helt på kanten av 16-meteren. Etter diskusjon mellom hoveddommer og linjedommer endret de avgjørelsen til frispark, noe som på tv-bildene er vanskelig å dømme ut i fra men det så ut til å være korrekt avgjørelse av dagens kampleder. Ikke mange minutter senere skulle det oppstå en ny situasjon da Adrian Amundsen Bergersen (bildet over) dro seg ned og inn fra høyresiden. Han la 45 grader ut til Heine Åsen Larsen som kunne sette inn 3-0, men igjen skulle linjedommer ha ett ord med i spillet. De konkluderte med offside på Magnus Lankhof Dahlby som sto foran Træff-keeperen, men må nok ha oversett venstrebacken til Træff som lå lengre nede på linjen. Heldigvis ble det ikke utslagsgivende, og alle tre poengene ble igjen på Husabø!

Neste helg reiser vi til Grorud og spiller søndag klokken 16:00. Neste hjemmekamp er på Husabø den 10.juni mot Fløy klokken 15:00.

Kampfakta:

EIK-Træff 2-0 (1-0)

Målscorere: 1-0 Magnus Sandvik Høiseth (1-0), 2-0 Magnus Sandvik Høiseth (58)

Idrettsparken, 657 tilskuere

EIK stilte med følgende lag: Sander Åke Andreas Lønning, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen M; Bjørn Mæland, Robert Williams, Sivert Strangstad, Chris Thodal Sleveland (K), Stian Rokås Michalsen, Magnus Sandvik Høiseth (dagens EIK-spiller), Magnus Lankhof Dahlby og Jørgen Voilås

Benyttede innbyttere: Fanuel Ghebreyohannes, Heine Åsen Larsen, Adrian Amundsen Bergersen og Torben Dvergsdal,

Share