Før kampen: Grorud – EIK

Vårt A-lag tar i morgen søndag turen til Oslo Øst og møtet med Grorud. Kampstart er klokka 16:00 på Grorud Arctic Match.

Som kjent har vi hatt en svært god sesongstart, og før helgens serierunde leder vi tabellen med seks poengs luke ned til Arendal og Kjelsås på de to neste plassene.

FØRNØYD MED SEIEREN
Forrige helg tok vi en solid seier mot Træff, i en kamp vi nok burde vunnet med adskillig større sifre enn 2-0. Det er trener Kjell André Thu enig i: – Jeg er fornøyd med mye av det jeg så mot Træff, og at vi får tre nye poeng i banken. Vi vant fortjent, men skulle kanskje ønske at vi klarte å score et par mål ekstra. Nå ble vi jo nok en gang fratatt et straffespark som det kanskje var greit å dra på utsiden, men dommeren dømte først straffe. Vi fikk også en annullert scoring som det er helt uforståelig at de klarer å underkjenne når det står en Træff-spiller langt på nedsiden av Magnus Dahlby, som de mener forstyrrer keeperen. Det er rett og slett klink feil å annullere, det er tydelig på video, sier Thu, som uansett innrømmer at vi burde ha vært mer effektive.

FORVENTER TØFF MOTSTAND
EIK-treneren forventer tøff motstand i morgendagens kamp: – Det kan fort bli seongens tøffeste utfordring til nå. Vi skal møte et meget bra lag på bortebane, og Grorud har trolig ambisjoner om å gå rett opp igjen etter nedrykket i fjor. Vi må opp på vårt maksimale nivå for å få med oss noe derfra, men det har jeg tro på at vi skal klare, sier Thu.

Vår trener har også vært inne på yr.no og sett på værmeldingene, og legger smilene til: – Vi skal til Østlandet, og da er det selvsagt meldt sol og varmt. Endelig skal vi få kjenne litt på sommeren og det som blir en perfekt dag for fotball. Vi gleder oss!

NESTEN SKADEFRI TROPP
EIK, som vil spille i de svarte og grå bortedraktene i morgen, mønstrer skadefri tropp bortsett fra Anders Klemensson. Både Heine Åsen Larsen og Adrian Amundsen Bergersen (bildet over) hadde friske innhopp mot Træff, og begge viste også gode takter i andrelagskampen mot Hundvåg på tirsdag. Vi har derfor en bredere stall enn vi har hatt noen gang tidligere i sesongen, noe som gjør konkurransen om plassene i startelleveren spisset.

MØTT GRORUD TO GANGER TIDLIGERE
Vi var i samme avdeling som Grorud for ni år siden. Den gang spilte vi uavgjort 1-1 i Oslo i slutten av mai, mens vi vant 2-1 da lagene møttes i Idrettsparken midt i september (bildet over). EIK endte på andre plass på tabellen, mens Grorud ble nummer sju. De neste sesongene etablerte Grorud seg som et topplag i andre divisjon, før de vant sin avdeling i 2019 og rykket opp til første divisjon for første gang i klubbens historie.

RYKKET NED
Grorud endte nest sist i OBOS-ligaen i fjor, og rykket dermed ned igjen til Postnordligaen etter tre sesonger på nest øverste nivå.

Etter nedrykket har klubben på mange måter måttet bygge opp et nytt lag, og i siste kamp mot Fram var det bare fem spillere i startoppstillingen som var rimelig faste i første divisjon i fjor. En av nykommerne er Sebastian Sørlie Henriksen (bildet under), som i fjor spilte for EIK på utlån fra Viking.

Lagets største profil er utvilsomt den offensive midtbanespilleren Didrik Sereba. Han er lagets kaptein, og også en gammel kjenning for EIK etter å ha spilt mot oss for både Asker, Levanger, Hødd og Lyn.

VARIABEL SESONGÅPNING
Grorud var spådd å kjempe helt i toppen i årets serie, men har så langt variert nokså mye i prestasjonene. Laget ligger før denne runden på femte plass, med elleve poeng på de første sju kampene. På hjemmebane har det blitt «en av hver», etter 0-0 mot Aalesund 2, seier 2-1 mot Brattvåg og tap hele 0-4 for Ørn Horten.

Grorud spilte uavgjort 1-1 borte mot Fram forrige helg, mens de nå på torsdag røk ut av cupen på hjemmebane etter tap 2-1 for Raufoss på bitreste vis. Nikolai Hristov utlignet gjestenes ledelse to minutter før slutt, men slapp så inn igjen på overtid.

ÅPNER NY TRIBUNE
Til kampen i morgen vil Grorud offisielt åpne den nye sittetribunen bak det østre målet (bildet over). Denne tribunen ble gitt i gave fra klubbens sponsor OBOS for halvannet år siden, men er først nå klar for bruk. Litt uvanlig til Norge å være, vil Grorud nå ha de beste fasilitetene bak det ene målet, med stadions eneste tribune med tak, og 500 sitteplasser fordelt på fem rader.

Grorud feier åpningen av den nye tribunen med fanzone fra klokka 14:00, der det er gratisaktiviteter, konkurranser og trikseshow av Tobias Becs.

For de som er mer enn middels interessert i stadiondesign og tribunekonstruksjoner, kan det føyes til at tribunen er levert av Christian Gauseths firma «Klubbkameratene», og er dobbel lengde av deres standard-design på 24 meter, og har i følge firmaets prislister trolig en total pris på litt over 4 millioner kroner (undertegnedes raske kalkyle).

BILLETTINFO
Det koster kr 150,- for voksne å se kampen på stadion. For barn under 16 år er det gratis. Billetter kan kjøpes på forhånd på denne siden. Man kan også kjøpe billett på stadion. Det opplyses ikke om noe eget bortefelt på Groruds nettside, men trolig er bortetribunen den vestre kortenden.

VISES PÅ TV
For supportere som ikke har anledning til å dra til Oslo, vises kampen på direktesport.no og TV2play.


Share