Markmanrud: Gleder meg til å bidra i EIK!

I går signerte Sandefjords Lars Markmanrud en lånekontrakt med EIK som gjør at han i utgangspunktet vil spille i gult og svart resten av sesongen. 22-åringen hadde sin første trening med sine nye lagkamerater i går, og vil trolig være spilleklar allerede mot Fløy førstkommende lørdag.

Etter å ha pådratt seg en komplisert kneskade i siste seriekamp mot Rosenborg i 2020, gikk det et helt år før Markmanrud var tilbake på fotballbanen. Men i fjor startet han 12 kamper i Eliteserien, mens han kom inn som innbytter fire ganger. Totalt har vår nye mann 41 opptredener i vår øverste divisjon, der det også har blitt to scoringer.

Markmanrud forteller at det gikk ganske fort i svingene når han hørte at EIK var interesserte: – Det gikk bare et par dager fra jeg først hørte om interessen til jeg bestemte meg for å signere en lånekontrakt med EIK. Jeg har ikke fått så mye spilletid i Sandefjord denne våren, noe som nok har mest å gjøre med hvilke spillere trenerne har lyst til å prioritere, for jeg er fullt ut restituert fra den tidligere skaden, sier han.

Lysluggen fortsetter med å fortelle at det skal bli fint å komme til en klubb som er i framgang: – Det er klart det er spennende. Jeg vet ikke så mye om verken by eller klubb fra før av, og kommer hit med nokså blanke ark. Men jeg har pratet med Jakob Dunsby, som var her et par sesonger, og som kom tilbake til Sandefjord som en bedre spiller. Det lover jo bra, og jeg håper å kunne bidra til at EIK fortsetter framgangene. Det virker også som at Egersund er en veldig fin by, så jeg skal nok trives her, smiler Lars.

Hva slags spiller får vi i deg? – Jeg er en allsidig spiller som kan bekle flere roller, og har spilt over nesten hele banen i Sandefjord. Så allsidige kvaliteter er vel kanskje et nøkkelord, sier han.

Undertegnede kan føye til at det jeg så på trening vitner bra. Rask og presis ballkontroll med begge beina, og tempo som vitner om at han er vant til å spille på høyere nivå.

Lars avslutter med å si at han føler seg veldig bra tatt i mot: – Jeg følte allerede på første treningen at det skal bli lett å komme inn i denne gruppa. Jeg merker også at det er en tropp med selvtillit, som trener hardt for å forbedre seg. Dessuten spiller jo både EIK og Sandefjord med nokså lik 4-3-3-formasjon, noe som gjør at jeg er godt kjent med mange av prinsippene EIK spiller etter. Så dette gleder jeg meg til, avslutter han!


Share