Før kampen: Notodden – EIK

Vårt A-lag har i ettermiddag satt seg på bussen til Østlandet, der Notodden venter til seriekamp i Postnordligaen søndag ettermiddag klokka 13:00.

«Okka gutta» unnagjorde en siste økt på kunstgresset på B&G-banen lørdag formiddag, og bortsett fra et par spillere som sliter med småskader er hele troppen klar for kamp i morgen.

Hovedtrener Kjell André Thu måtte i likhet med 650 andre se at vi aldri klarte å få hull på Fløys forsvar sist helg, og hadde følgende betraktninger å komme med etter at det ble 0-0 mot bunnlaget: – Vi var rett og slett ikke gode nok offensivt. Så har vi forsøkt å analysere hvorfor, og vel kommet til en konklusjon at den viktigste årsaken var at vi dyttet ballen fram og tilbake på midten uten noen særlig plan og mening. Vi må rett og slett bli mer gjennombruddshissige og kanskje også litt mer direkte, og ikke være så redde for å tape ballen, sier han.

Thu gir også Fløy skryt for måten de forsvarte seg på: – Det aller vanskeligste i fotball er å bryte ned lag som ligger og forsvarer seg lavt på banen, og all honnør til Fløy som kom til Husabø og forsvarte seg veldig bra. Så blir det vår jobb å forsøke å forbedre den delen av spillet vårt. Vi har tatt en del grep på trening denne uka for å flytte ballen hurtigere, og håper å se resultater av det allerede i morgen mot Notodden.

TROR PÅ UNDERHOLDENDE KAMP
Kjell André Thu er også temmelig sikker på at det blir en mer åpen og underholdende kamp i bluesbyen i morgen: – Vi møter nok et langt mer offensivt lag enn det vi gjorde nå siste helg mot Fløy. Notodden har også mange gode offensive spillere, og har sett kjempebra ut de siste ukene. Med tanke på alt det klubben har vært gjennom, er det bare å gi honnør til Stian Lund og resten av NFKs trenerteam for måten de har bygget lag på. De har også skapt en slags «underdog-mentalitet», som gjør at spillerne kjemper ekstra hardt for poengene. Men ikke glem at vi har vært veldig solide på bortebane så langt i sesongen, med full pott på de fire første kampene. Vi har kun sluppet inn et mål i åpningskampen mot Vard, poengterer Thu, som har tro på at det blir en kamp mellom to lag som begge ønsker å angripe.

GODE SIGNERINGER
Etter fire seriekamper for EIK, har Sander Lønning fortsatt til gode å hente ballen i eget nett (bortsett fra cupkampen mot Vard). Den statistikken håper Thu vedvarer også denne helga: – Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått inn en så god keeper når uhellet var ute med Anders. Sander har glidd veldig fint inn i spillergruppa. Han er også en keepertype med stor rekkevidde og dessuten veldig god og rolig med ballen i beina. Slik vi spiller, var det veldig viktig for oss å få inn en slik keeper.

Vår hovedtrener er også spent på vår ferskeste signering Lars Markmanrud, som i bildet over står sammen med Adrian Bergersen: – Lars har trent med oss i litt over en uke nå, og spilte dessuten en halvtime mot Fløy. Han er en fantastisk fyr som setter krav og bidrar med prat og profesjonalitet. Og som jeg har sagt tidligere, er jeg veldig fornøyd med at vi har fått ham til EIK. Så skal Lars få litt tid til å bli kjent med sine nye medspillere og måten vi spiller på, selv om han er vant med mange av de samme prinsippene fra Sandefjord. Jeg er sikker på at han vil bidra veldig positivt for laget nå utover, sier Kjell André (bildet under), som i likhet med spillerne fikk kjenne på varmen i Idrettsparken denne fine junilørdagen.

NOTODDEN TILBAKE PÅ SÆTRE
Etter å ha slitt i bunnen hele sesongen, sikret Notodden ny kontrakt i Postnordligaen i aller siste serierunde i fjor. Men det utenomsportslige har overskygget den prestasjonen. Klubben har slitt med dårlig økonomi i flere år, og for å spare penger så den seg nødt til å forlate den 15 år gamle Optime Arena og flytte tilbake til det gamle anlegget på Sætre, et trekk klubben regner med sparer dem for inntil 2 millioner kroner i året.

Notodden fikk nok et slag i trynet da NFF trakk dem tre poeng for ikke å ha oppfylt de økonomiske lisenskravene. Derfor har lagets resultater vært en stor opptur denne våren, der så mye annet har gått den snart 25 år gamle klubben i mot. Blåtrøyene startet med en overbevisende 4-0-seier hjemme mot Ørn, og siden er det bare Træff og Kjelsås som har greid å ta tre poeng mot Notodden. Forrige helg ble det knallsterke 3-0 i Arendal, og laget ligger før denne serierunden på femte plass med 14 poeng.

FRITZHELL I FORM
Notodden har klart å beholde toppscorer Melvyn Tony Fritzhell, klubbens svake økonomi til tross. Den snart 27 år gamle svensken har laget ni av lagets 16 scoringer i serien til nå, og er Notoddens klart farligste våpen. En annen spiller som har vist godt igjen i år, er jærbuen Adrian Berntsen, som senest nå mot Arendal scoret to av målene.

JEVN STATISTIKK MOT NOTODDEN
Kampen i morgen blir vårt tiende møte med Notodden FK siden vi først møttes til seriekamper i 2013. Både vi og Notodden har vunnet fire kamper hver, mens det en gang har endt uavgjort. I fjor vant vi 2-0 over Notodden hjemme i Idrettsparken, men tapte returkampen på Notodden med 3-2 etter å ha ledet 2-0. Bildet under viser Kenneth Grandes fantastiske frispark for ti år siden, som utlignet hjemmelagets ledelse helt på slutten av kampen, et svært godt minne undertegnede har fra eneste gang jeg har sett kamp på Notodden tidligere. I morgen tidlig er planen å vende nesa østover heia igjen for å få en ny bane på statistikkene 🙂

BILLETTER TIL KAMPEN
Det er forhåndsalg av billetter til kampen på Notodden FKs hjemmeside. Billetter kan ellers kjøpes på stadion. (online billetter inneholder et gebyr i tillegg til billettpris)

Billettpriser:
Voksne kr 150,-
Honnør: 100,- kr
Student: 100,- kr
Barn under 18 år: Gratis

SE KAMPEN PÅ TV:
Kampen sendes ellers som vanlig på TV2 Play og Direktesport


Share