Sterk borteseier mot Kjelsås

Hjemmelaget hadde ikke tapt hjemme på Grefsen på 10 måneder, og slo tidligere i uka ut KFUM i NM som sendte Kjelsås til kvartfinale. Derfor var det knyttet stor spenning til hvordan EIK-guttene skulle gjøre det på Oslo`s tak. 

Hjemmelaget med overtaket i første omgang

Første omgangen bar i grunnen preg av lite sjanser, og stillingskrig ute på banen. EIK-laget hadde tre/fire cornere som ble svært farlige, men Kjelsås fikk klarert i tide. Omgangens første og største sjanse skulle Jens Bonde Aslaksrud få. På en retur fra Sander Lønning så var spissen først, men satte en meget stor sjanse over mål. Ellers i omgangen hadde Kjelsås litt styringen i banespillet, men oppsummert så var i grunnen 0-0 til pause ett greit resultat.

Tidlig EIK mål i andre omgang: 

Det skulle ikke gå mer enn fire minutter ut i andre omgangen før Heine Åsen Larsen sørget for ledelse. Chris Thodal Sleveland slo en lang ball opp mot Lars Markmanrud som vant sin duell. Ballen gikk videre til hodet av Heine Åsen Larsen som kunne heade ballen i en bue over Kjelsås-keeper William Da Rocha.

EIK-laget tok mer styring i andre omgangen, og ikke alt for lenge etter scoringen skulle det komme en kjempe sjanse. Adrian Amundsen Bergersen forserte fint opp på høyresiden før han la tvers over til Lars Markmanrud. Han rakk ikke ballen helt, og satte avslutningen sin utenfor på det som var nærmest åpent mål. Som kjent så preget resultater kamper, og siste halvdel av andre omgangen ga EIK-laget initiativet til Kjelsås. Samtidig klarte ikke hjemmelaget i andre omgangen å skape de store sjansene, selv om de til tider var farlige når de fikk slått inn fra kantene sine. Mot slutten av kampen var det ett solid EIK-kollektiv som sørget for null baklengs med en meget god forsvarskamp. Dermed kunne «okka» gutta reise hjem med alle tre poengene til Egersund.

Fornøyd Thu:

Hvordan vil du oppsummere dagens tøffe bortekamp mot Kjelsås?

-En sinnsykt sterk seier på en av de vanskeligste bortebanene i vår avdeling. Jeg syntes vi gjør en veldig voksen kamp hvor Kjelsås kommer til relativt få målsjanser. Det er ikke noe veldig velspilt kamp, men det er vanskelig på en så dårlig bane. Gutta legger ned en sinsykt jobb og vi klarer det mange andre har slitt med og kommer til å slite med, å dra derfra med 3p. Det er det som teller til slutt når alt kommer til alt.

Hva tror du var nøkkelen til å bryte Kjelsås sin statistikk på hjemmebane med ubeseiret siden september i fjor?

Jeg synes vi beviser nok en gang at vi er en gjeng som er villig til å legge ned det arbeidet og dritt jobben som trengs for å få med oss et resultat. Vi kunne godt inn til kampen med en annen tilnærming og muligens skapt mer sjanser, men da tror jeg ikke vi ville vært like solide defensivt. Så må en legge til når vi tar ledelsen relativt tidlig så ble det Kjelsås som måtte frem, og vi kunne lene oss litt på det.

Hovedtrener Kjell Andre Thu  i anledning en tidligere trening i juni.

Kampfakta: 

Kjelsås-EIK: 0-1 (0-0)

Målscorere: 0-1 Heine Åsen Larsen (49)

Grefsen stadion, 314 tilskuere

EIK startet med følgende lag: Sander Åke Andreas Lønning, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams, Chris Thodal Sleveland (K), Sivert Strangstad, Lars Markmanrud, Magnus Sandvik Høiseth, Heine Åsen Larsen og Adrian Amundsen Bergersen

Benyttede innbyttere: Jørgen Voilås og Magnus Lankhof Dahlby

Share