Møter Brattvåg borte

Her setter Ådne Midtskogen inn 5-0 etter en corner.

Søndag tar vårt A-lag turen til til Sunnmøre, der vi møter Brattvåg på deres hjemmebane.

Vi møtte Brattvåg hjemme i Idrettsparken for bare tre uker siden, og vant da hele 5-0. Den gang hadde nok Brattvåg i bakhodet at de skulle spille cupkamp mot Brann bare noen dager senere, så det er all grunn til å ta fram den gamle klisjeen om at det står 0-0 ved avspark, og at vi må være hundre prosent skjerpet foran dagens bortekamp, selv om vi møter bunnlaget.

Siste før sommerferien
Dagens kamp gjelder den 14. serierunden, og vi er dermed over i andre halvdel av seriesesongen. Vi leder som kjent tabellen med 32 poeng, fem poeng foran Lyn. Oslolaget har fått sin kamp mot Kjelsås utsatt, og vil dermed ha to hengekamper å ta igjen utover høsten. Etter dagens kamp tar vi tre uker ferie fra seriefotballen, og neste kamp er toppoppgjøret mot nettopp Lyn på Bislett 12. august. I skrivende stund er det ikke avtalt noen treningskamper i sommer, men trolig vil det bli minst en slik før møtet med Lyn.

Sliter i serien
Etter en sesonginnledning på det jevne, har Brattvåg sunket helt til bunns på tabellen etter å ha tapt sine siste fire seriekamper. Laget har muligens hatt fokus på cupen, der de tok seg helt til fjerde runde før det ble exit med 1-7 mot Brann, foran nesten 1500 tilskuere på Brattvåg stadion. Tidligere hadde de gule og blå slått ut både Hødd og Haugesund. Brattvåg har imidlertid to hengekamper til gode på de andre lagene i bunnstriden.

Fortsatt ikke tapt mot Brattvåg
Dagens kamp er sjette gang vi spiller mot Brattvåg. Fra før av har vi fire seire og en uavgjort. Siste gang vi var i Brattvåg i 2019 endte kampen uavgjort 2-2, mens vi vant hele 4-0 da vi var på besøk der første gang i 2018-sesongen.

Michalsen fortsatt ute
Til dagens oppgjør mangler vi fortsatt Stian Rokås Michalsen i troppen. Han er fortsatt ikke helt restituert fra sin lyskeskade. Ellers er det litt småskader på et par spillere, mens Marius Andersen som kjent satte punktum på sin A-lagskarriere i EIK forrige helg.

Kampen har avspark klokka 15:30 og kan som vanlig ses på TV2 Play og Direktesport.

Share