Ny borteseier da det ble 3-1 seier mot Brattvåg

Søndag ettermiddag var det siste kampen før Postnord ligaen avdeling 1 tar en velfortjent sommerferie. På motsatt banehalvdel sto Brattvåg som vi slo 5-0 på Husabø for noen uker siden. I en litt rufsete bortekamp var vi fortsatt mer solide en motstanderen, og tok en deilig 3-1 seier.

Nytt tidlig mål: 

Det har vært en gjenganger at EIK-guttene har kommet ut fra startblokkene og scoret tidlig i kampene. Det skulle også bli tilfelle i dag, selv om det var Brattvåg som yppet seg i starten. Hjemmelaget skulle få en kjempesjanse, men alene ved keeper var vår sisteskanse Sander Lønning viktig med en god redning. Etter sjansen skulle det komme en del farlige EIK-angrep. Chris Thodal Sleveland slo etter ett kast ballen i bakrom mot Adrian Amundsen Bergersen som på elegant vis tok ned ballen. Jo Stornes Stålesen kom deretter på ett sugende løp på utsiden som åpnet opp for Bergersen som med sin venstrefot kunne skyte oss i ledelsen.

Etter ledelse fortsatte EIK-guttene i en lovende periode på ca 10.minutter, men så skulle kampbildet snu. De blåe og gule fra Sunnmøre rullet opp en rekke farlige angrep som EIK-forsvaret panisk måtte klarere. Dyktighet i forsvarsspillet i egen boks kombinert med litt flaks hindret utligningsmålet kom. Rett før pause kom det en viktig hendelse sett med EIK-briller. Lars Markmanrud kunne vende spillet med en nydelig crosser over til Jo Stornes Stålesen. Vår høyreback sendte inn ett innlegg mot Magnus Lankhof Dahlby som fikk en Brattvåg-spiller i ryggen, og dermed gikk over ende inne i 16-meteren. Dagens dommer Torgeir Halsen var sikker i sin sak og pekte på 11-metersmerket. På straffen var Magnus Sandvik Høiseth sikker, og sendte keeper Marco Pris Jørgensen feil vei.

To fornøyde målscorere. Magnus Sandvik Høiseth og Adrian Amundsen Bergersen (2) sørget for tre viktige mål. I bakgrunnen ser du de tilreisende bortesupporterne.

Brattvåg farlige også etter pause: 

Hjemmelaget fortsatte også fra start i 2-omgang å være små ekle ved en del anledninger. Ett stygt EIK-brudd sentralt på midtbanen forårsaket at Benjamin Sveinsson kom alene med keeper Sander Lønning, men sisteskansen var våken og avverget ett svært farlig gjennomspill. Spesielt på Brattvåg sin høyre side ble det skapt en del farligheter i anledning innleggssituasjoner.

Før timen var passert skulle Adrian Amundsen Bergersen markere seg på nytt. Chris Thodal Sleveland fant høyrekanten bredt før han traff inn fra høyre og med ett velplassert skudd i lengste hjørnet ble det 3-0. Ca fem minutter senere skulle Brattvåg få hull på byllen ved Håkon Bjørdal Leine. Reduseringen virket til å skjerpe EIK-guttene litt ekstra for etterpå skulle det komme to store EIK-sjanser. Men  Magnus Sandvik Høiseth klarte ikke å sette sitt andre for dagen, og dermed endte det med 3-1 til EIK!

Sommerpause med tabelltopp: 

Nå tar «okka gutta» en sommerferie på 13 dager før de begynner å trene igjen inn mot Lyn-kampen på Bislett den 12.august. Etter 14 spilte kamper er status: 11-2-1 og dermed ser tabellen slik ut:

Kampfakta: 

Brattvåg-EIK: 1-3 (0-2)

Målscorere: 0-1 Adrian Amundsen Bergersen (14), 0-2 Magnus Sandvik Høiseth (45), 0-3 Adrian Amundsen Bergersen (58), 1-3 Håkon Bjørdal Leine (66)

Brattvåg stadion, 125 tilskuere

EIK startet med følgende lag: Sander Åke Andreas Lønning, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams, Chris Thodal Sleveland (K), Sivert Strangstad, Lars Markmanrud, Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lankhof Dahlby og Adrian Amundsen Bergersen.

Benyttede innbyttere: Torben Dvergsdal, Jørgen Voilås

 

Share