13 EIK-lag til Dana Cup i morgen

I morgen reiser store deler av vår ungdomsavdeling til sommerens høydepunkt på Dana Cup. I år er det 13 EIK-lag med på turneringen i Danmark som fyller 40 år denne sommeren. 

Internasjonale motstandere for EIK-lagene:

EIK-lagene skal spille mot nasjoner fra fire ulike kontinenter. Disse landene er: Frankrike, Mexico, Tyskland, Sverige, Georgia, Malaysia, Sør-Afrika, Danmark, Polen og Mongolia

«Dette er en veldig kjekk og viktig uke for EIK!»

EIK sin nettredaksjon melder med daglig leder Matteus Bårdsen kvelden før avreise, og ber han sette noen ord på viktigheten og utbytte av en slik turnering:

I morgen er det endelig avreise til Dana Cup, og vi gleder oss til en veldig kjekk uke der nede. Jeg skal selv ned på turneringen å skal ha G19-laget, jeg gleder veldig til å se idrettsgleden med nærmere 170 spillere i ungdomsavdelingen som skal ned. Det å være på turnering med kontrastene mellom seier og tap, spennende kamper, mye kjekke samtaler og ungdommer som har det kjekt gir enormt mye. Rent sosialt er dette en super turnering for spillerne, og det er minner en tar med seg videre for alltid

Tilbakeblikk da EIK vant Dana Cup

Tilbake i 2005 vant juniorlaget A-sluttspillet i Dana Cup da de vant 1-0 over engelske, Butingford. Espen Skogen som tidligere skulle bli en A-lagsspiller med mange mål skulle score vinnermålet. I 2017 var sist ett EIK-lag kom til finalen i ett sluttspill, men de måtte nøye seg med sølv.

EIK SITT VINNERLAG: Bak fra venstre: Ruben Skjerpe(oppmann), Håkon Lædre(trener), Cato Skogen, Espen Skogen, Jørgen Fagerli, Jonny Klausen, Nils Petter Andersen, Marius Larsen, Erik Lindø, Jonas Mong, Øyvind Høyer(oppmann), Øyvind Adsen. Foran fra venstre: Sveinung Hetland, Jan Erik Gløpstad, Fredrik Mong, Martin Håland, Kristian Koldal, Espen Primstad, Eirik Gohn, Fredrik Høyer og Espen Rasmussen.

 

Share