Festfotball og 5-1 seier over Aalesund 2

Dagens kamp mot Aalesund 2 skulle gått 16:30, men pga flytrøbbel ble oppgjøret utsatt til 18:00. Det skulle ikke stoppe «okka gutt» for å kjøre på med festfotball for de 527 fremmøtte. Til slutt sto det 5-1 på måltavlen. 

Dahlby med ny scoring

Magnus Lankhof Dahlby har tre mål på de siste to kampene. Etter døyt 25 minutter kunne spissen heade inn 1-0. Stian Rokås Michalsen driblet seg forbi tre mann før han fant venstreback Mads Nørby Madsen. Dansken serverte ett god innlegg på pannebrasken til Magnus Lankhof Dahlby.

Det skulle ikke gå mange minuttene før ledelsen ble dobblet. Etter ett corner fra Adrian Amundsen Bergersen ble det som ofte brukt, litt «klabb og babb». Til slutt kunne Bjørn Mæland sette inn ballen i målet med ett skudd med høyrefoten. Bare to minutter senere kunne Sivert Strangstad sette sitt sjette mål i serien for sesongen. Tobias Hafstad dro fint igjennom på ett av mange dype løp. Skuddet ble reddet fra Aalesund 2-keeper Michael Landsing, men på returen var Strangstad våken.

Trykket vedvarte

I ett kampbilde med mye mål er det som regel lett å glemme alle de brente sjansene. Det skal sies EIK-laget produserte mye som også rant ut i sanden. Jo Stornes Stålesen skulle ett drøye timen dra seg innover i banen før han avsluttet med venstrefoten. Skuddet gikk i stolpen, men på returen var toppscorer Magnus Lankhof Dahlby våken og satte inn 4-0.

Rundt 20 minutter før slutt skulle også Stian Rokås Michalsen notere seg på målscorer-listen. Etter svært trykk rundt 16-meteren kunne Michalsen sette inn 5-0 på en volley. Rett før skulle skulle dessverre nullen ryke da Magnus Sandvik Høiseth mistet ballen rundt egen 16-meter. Hubert Widowiak sørget for det ikke ble «clean sheet» i debuten til Knut Andre Søyland Skjærstein.

Kampfakta: 

EIK – Aalesund 2 5–1 (3–0)

Idrettsparken, 527 tilskuere

Mål: 1–0 Magnus Lankhof Dahlby (24), 2–0 Bjørn Mæland (31), 3–0 Sivert Strangstad (34), 4–0 Dahlby (57), 5–0 Stian Michalsen (73), 5–1 Hubert Wdowiak (88)

EIKs lag: Knut André Søyland Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Lars Markmanrud, Bjørn Mæland, Mads Nørby Madsen – Sivert Strangstad, Chris Thodal Sleveland, Tobias Hafstad – Adrian Amundsen Bergersen, Magnus Lankhof Dahlby, Stian Rokås Michalsen

Benyttede innbyttere: Heine Åsen Larsen, Magnus Høiseth, Robert Williams, Jørgen Voilås, Torben Dvergsdal

 

Share