Før kampen: Fløy – EIK

Etter en helg med «landskamp-pause» er vårt A-lag tilbake i serie-action i morgen lørdag når turen går til Flekkerøy.

Fløy, vår motstander i morgen, slet helt i bunnen av tabellen fram til ferien, men i de fire serierundene som er spilt siden sommeravbrekket, står Fløy med fire seire av fire mulige. Dermed er de sammen med Lyn formlag nummer en i vår avdeling, og laget har også løftet seg ut av nedrykkssonen. Før morgendagens kamp har Fløy to poeng ned til den magiske streken.

DISIPLINERT LAG
Vi så vel konturene av et bedre Fløy-lag allerede på forsommeren i Idrettsparken. Da framstod blåtrøyene veldig disiplinerte og tok et fortjent poeng med hjem til Sørlandet etter en målløs kamp (bildet under).

Fløy slet veldig med effektiviteten i starten av sesongen, men det virker som at lagets trener Marius Kjørvik Johansen, som tok over for Joey Hardarsson i begynnelsen av juni, også begynner å få sving på den lagdelen. Dette skyldes ikke minst nysigneringen Kristian Eriksen, som etter overgangen fra Express i sommer står med fire scoringer på like mange kamper. 19 år gamle Levi Eftevaag har også puttet to baller i motstandernes nett etter at han kom på lån fra Start før høstsesongen.

SKADEFRI TROPP
For vår del, så overtok vi igjen tabelltoppen etter hjemmeseieren mot Aalesund 2 for snart to uker siden. Som kjent er Lyn hakk i hæl, med dårligere målforskjell, men med en kamp til gode. Lyn møter Grorud borte i morgen.

Våre spillere fikk noen fortjente fridager forrige helg, men har vært tilbake i vanlig trening hele denne uka. Trenerapparatet melder om skadefri tropp inn mot morgendagens kamp, mens Ådne Midtskogen er tilbake etter å ha sonet karantene mot Aalesund.

HYPPIGE MOTSTANDERE
Som også Fløy skriver på sin hjemmeside, så er morgendagens kamp det 18. serieoppgjøret mellom EIK og Fløy siden det første «el classico del pescaleros» i 2005. Vi har faktisk ikke tapt mot Fløy siden 2012, og står totalt med 10 seire, fire uavgjorte og fire tap mot blåtrøyene.

TROR MANGE TAR TUREN SØROVER
Vi regner med at en god del egersundere tar turen nedover til Flekkerøy i morgen. Avspark er klokka 15:00, og adressen til stadion er Lindebøskauen 104, 4625 Skålevik. Beregn tett på 3 timer på turen.

Ellers er det som vanlig anledning å se kampen direkte på direktesport.no eller TV2play.

Share