Kjempet oss til seier på Flekkerøy

En straffescoring fra Magnus Lankhof Dahlby var nok til å vinne 1-0 på Flekkerøy lørdag ettermiddag, i en kamp der vi virkelig fikk testet oss defensivt i andre omgang.

Første omgang var nokså jevnspilt. Vi fikk en tidlig sjanse da Ådne Midtskogen nærmest brassesparket mot hjemmelagets mål, men ballen ble fistet over tverrliggeren av Fløys keeper Ante Knezovic. Sander Ytstanes testet vår keeper Knut Søyland Skjærstein med et frekt forsøk fra distanse tidlig i kampen, etter at Søyland Skjærstein hadde sendt et utspark rett i beina på Fløy-kapteinen.

Vi tok ledelsen etter 28 minutters spill, da Magnus Lankhof Dahlby ble lagt i bakken i en klynge av spillere inne i Fløys straffefelt. Lankhof Dahlby satte selv straffesparket sikkert forbi Knezovic.

Resten av omgangen hadde vi et visst spillemessig overtak. Stian Rokås Michalsen var arkitekten bak flere gode angrep, men det nærmeste vi kom å doble vår ledelse var da Sivert Strangstad satte en retur i nettet, men korrekt ble avblåst for offside.

Etter pause var Fløy svært friske, og etter 52 minutters spill fikk hjemmelaget straffespark da de kom på en kontring og ballen traff Adrian Bergersens hånd. Men Knut Søyland Skjærstein leverte en meget kvalifisert redning på det lave straffesparket fra Peder Dovland.

Resten av kampen hadde vi egentlig nok med å rydde ballen unna fra eget straffefelt. Fløy kom på bølge etter bølge med angrep, men innsatsfullt og klokt forsvarsspill fra våre spillere gjorde at det sjelden ble ordentlig farlig.

Dermed ble det tre svært viktige poeng i en tøff bortekamp. Jubelen ble ikke mindre da nyheten kom fra Oslo at Grorud hadde slått Lyn med 2-1.

KAMPFAKTA:

Fløy – EIK 0-1 (0-1)
Cemo Arena, 197 tilskuere

Dommer: Herman Holthe (Bækkelagets SK)
Mål: 0-1 Magnus Lankhof Dahlby (28, straffe)

Gule kort EIK: Adrian Bergersen, Stian Michalsen, Lars Markmanrud

EIKs lag: (4-3-3)
Knut André Søyland Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Mads Nørby Madsen – Sivert Strangstad, Lars Markmanrud, Tobias Hafstad – Adrian Amundsen Bergersen, Magnus Lankhof Dahlby, Stian Rokås Michalsen

Benyttede innbyttere:
Magnus Høiseth, Torben Dvergsdal, Jørgen Voilås

Share