Oktoberfest i Molde: Seier 5-1 over Træff

A-laget tok sesongens hittil største borteseier da vi vant hele 5-1 over Træff i Molde i ettermiddag. Stillingen ved pause var 1-0 til EIK.

Vi tok kommandoen i kampen direkte fra avspark og før det var gått fem minutter hadde vi hatt tre store sjanser til å score. Tre minutter senere smalt Stian Michalsen et skudd i stolpen, og da var det ikke fritt for at «de forspiltes sjansers kamp» kom opp som en aktuell overskrift.

Træff svarte med en heading fra langt hold som strøk like utenfor Knut Søyland Skjærsteins mål, men da tjue minutter var spilt satt den endelig for «tigrene». Jo Stornes Stålesen skar inn i banen fra sin høyrekant og avsluttet med et skudd med «venstrå» som smøg seg inn ved stolperota.

Resten av omgangen hadde vi grei kontroll bakover, men skapte ikke allverdens framover på banen. Den farligste sjansen kom da et skudd fra Tobias Hafstad ble stoppet av Sivert Strangstads hode, mens Træff fikk en god mulighet på en kontring, men heldigvis for oss gikk skuddet rett på keeper Søyland Skjærstein.

Vi fikk en drømmeåpning på andre omgang da Sivert Strangstad brøt hjemmelaget høyt oppe i banen etter bare ett minutts spill. Han spilte vegg med Jo Stornes Stålesen før han avsluttet med å bredside ballen over hjemmelagets keeper Sivert Beinset og dermed score sitt sjuende seriemål i år.

Etter en times spill sendte Stian Rokås Michalsen avgårde et godt skudd som Beinset så vidt fikk slått til hjørne, men etter at vi hadde gjort tre bytter, varte det bare noen minutter før vi økte ledelsen til 3-0. Denne gang var det Magnus Lankhof Dahlby som chippet ballen over Træffs forsvar til Sivert Strangstad, som kom på løp og leverte en presis ball på bakre stolpe der Magnus Sandvik Høiseth scoret sikkert.

Vår fjerde scoring kom direkte fra et frispark som Magnus Lankhof Dahlby elegant satte i vinkelen fra rundt tjue meters hold.

De siste tjue minuttene av kampen ble litt rotete. En slurvete pasning bakover på banen fra Lars Markmanrud gjorde at nullen sprakk, da Jacob Jacobsen Bolsø snappet den og reduserte til 4-1 for hjemmelaget.

På overtid var det så hjemmelagets tur til å slurve i forsvar da Seco Sani skled på ballen. Magnus Sandvik Høiseth så først ut til å rote bort gratissjansen, men fikk summet seg og satte etter hvert inn vår femte scoring fra spiss vinkel. Sandvik Høiseth (bildet under) scoret forresten to ganger også da vi møtte Træff på hjemmebane for noen måneder siden.

Dermed tok vi en flott borteseier og befestet vår posisjon øverst på tabellen. Som et apropos må vi nevne at vi bare manglet ett mål for å kopiere den store oktoberfesten på Jæren for nøyaktig seks år siden. Vi tåler et bilde fra den magiske kvelden på Bryne helt til slutt !(se under kampfakta)

Jeg tar sjansen på å utnevne Sivert Strangstad til vår «man of the match», med nok en scoring og målgivende pasning. Sivert har selv dette å si om gjennomførelsen av kampen:

«Totalt sett en veldig god kamp av oss. Vi skaper veldig mye og klarer etter hvert å omsette de sjansene til mål. Vi viser i dag hvor gode vi kan være når vi er offensive i hodet. Det er en innstilling vi skal ha i innspurten fremover.»

Vi stilte uten kaptein Chris Sleveland, som var hjemme for å ta seg av sin nyfødte datter. Jørgen Voilås har vært syk siste uka, og var derfor heller ikke med i troppen til dagens kamp.

KAMPFAKTA:

Træff – EIK 1-5 (0-1)
Træffbanen, 250 tilskuere

Dommer: Bendik Haarberg (Kvass/Ulvungen FK)
Gule kort EIK: Stian Rokås Michalsen og Lars Markmanrud

Mål: 0-1 Jo Stornes Stålesen (20), 0-2 Sivert Strangstad (46), 0-3 Magnus Sandvik Høiseth (67), 0-4 Magnus Lankhof Dahlby (69), 1-4 Jacob Jacobsen Bolsø (83), 1-5 Magnus Sandvik Høiseth (90)

EIKs lag: (4-3-3)
Knut André Søyland Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Robert Williams – Sivert Strangstad, Lars Markmanrud, Tobias Hafstad – Adrian Amundsen Bergersen, Magnus Lankhof Dahlby, Stian Rokås Michalsen

Benyttede innbyttere: Magnus Sandvik Høiseth, Heine Åsen Larsen, Mads Nørby Madsen, Fanuel Ghebreyohannes og Torben Dvergsdal

PÅ DAGEN SEKS ÅR SIDEN DETTE SKJEDDE:

Share