Uavgjort mot Notodden-Ikke tapt på Husabø på 15 måneder

I ettermiddag sto Notodden på motsatt banehalvdel i ny viktig kamp i toppstriden. En svært uryddig kamp resulterte tilslutt i 1-1 på Husabø. En statistikk som nok hjelper lite på etter skuffelsen etter bare ett poeng, er at vi ikke har tapt på over 15 måneder på hjemmebane. Sist var var hjemme mot Strømmen 3 juli 2022

Rufsete omgang

Magnus Lankhof Dahlby kunne sørget for en drømmestart bare etter ett minutt ved en heading på ett innlegg fra Jo Stornes Stålesen. Utenom denne sjansen var det under pari fra det publikum har vært vant til denne sesongen. Laget fra bluesbyen skulle skape en del farligheter på overganger, og utnyttet EIK-feilene godt. Til slutt var det William Husebø som skulle forlenge ett innlegg fra Tobias Bjørnstad på blåtrøyene sin venstre side, og ballen gikk helt bort i hjørnet og i mål.

Bortelaget gikk opp i en fortjent ledelse. EIK-guttene skjerpet seg litt etter baklengsmålet, og kom til noen halvfarligheter inn mot pause. Mads Nørby Madsen fikk en stor mulighet men med feil fot sendte han skuddet ett par meter over mål. Helt på tampen av omgangen kunne de 682 fremmøtte juble for scoring. Magnus Sandvik Høiseth ble sendt igjennom alene med keeper. Der var trønderen kald, og rundet Notoddens sisteskanse før han satte inn utligningen.

Foto: Mike Holmes

Målløs andre omgang

I andre omgang styrte nok EIK-laget litt mer kontra første omgang, men det var tydelig at dagens kamp var en av de svakeste denne sesongen. Unødvendige ballbrudd, vilje til å løpe fremover, og gode valg på siste tredjedel var en gjengansmelodi denne ettermiddagen i Idrettsparken.

Det ble en del hjørnespark, og EIK-spillerne klarte å sette ett lite trykk på Notodden-forsvaret i enkelte perioder mot slutten. Til slutt var det ikke godt nok til å ta tre poeng, og poengdeling var nok det riktige resultat ut i fra sjanser og spill

Foto: Mike Holmes

Nye sjanser kommer..

Nå skal de fleste lagene i Postnord-ligaen ha spillefri neste helg. Lyn derimot skal først ut mot Aalesund 2 i morgen, før de neste helg skal spille sin hengekamp mot Brattvåg. Pr nå leder vi med 4 poeng, men Lyn fra to kamper til gode.

Med dette har EIK-guttene igjen fire kamper. Neste kamp er borte mot Fram-Larvik 21.oktober kl 15:00

 

Kampfakta:

EIK-Notodden 1-1 (1-1)

Målscorere: 0-1 William Husebø (25), 1-1 Magnus Sandvik Høiseth (45)

Idrettsparken, 682 tilskuere

EIK startet med følgende lag: Knut Andrè Søyland Skjærstein, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland, Mads Nørby Madsen-Chris Thodal Sleveland (K), Sivert Strangstad, Lars Markmanrud, Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lanlhof Dahlby og Stian Rokås Michalsen.

Benyttede innbyttere: Robert Behson-Courage Williams, Tobias Hafstad, Adrian Amundsen Bergersen,

 

 

Share