Sterk borteseier etter snuoperasjon i Larvik

«Okka gutta» hadde på fredag satt kursen mot Larvik i det innbitte høstværet som hadde truffet inn. Lørdag ettermiddag var det duket for svært viktig kamp mot Fram-Larvik. Tilslutt kunne EIK-spillerne ta med seg 3 poeng hjem i bagasjen

Ufortjent hjemmelagsledelse til pause: 

Det var hjemmelaget i røde og blåe drakter som gikk til pause med ledelsen, men det var i mot spillets gang. EIK-spillerne produserte en god del fra starten av kampen, før vertene kom litt mer med. Etter ca en halvtimesspill skulle hjemmelaget gå opp i ledelsen ut av ingenting.

Ett lang utspill fra hjemmelaget landet på hodet til Sivert Strangstad som ikke kom helt over ballen. Dermed stusset pallen mot EIK-målet, og der hadde Brian Lysebo Johansen gamblet på gjennomspill som satte EIK-midtstopperne ut av spill. På første forsøk klarte han ikke å overliste Knut Andrè Søyland Skjærstein, men på forsøk nummer to fikk han nettsus. På tampen av den første omgangen var det tre mega sjanser til EIK-guttene, der riktignok to av de ble avvinket for offside

Mads Nørby Madsen og de andre EIK-spillerne måtte opp i ringene i Fram-parken

Stort EIK-trykk i andre omgang

Om det var litt ufortjent at hjemmelaget ledet til pause, så hadde det i hvertfall vært ufortjent om resultatet skulle stå seg i det 90`ne minutt. Etter ett massivt EIK-trykk ble det ikke slikt.

Allerede fra starten av omgangen kunne en sitte med en tanke om det var bare et spørsmål om tid før utligningen skulle komme. Det skulle derimot ta litt tid før ballen havnet i nettet bak Miguel Vieira. Ikke før ett corner i det 76.minutt der vår toppscorer Magnus Lankhof Dahlby brukte hodet skulle vi få utligningen.

Utligningen virket forløsende, for det skulle bare ta to minutter før EIK-spillerne hadde snudd kampen. Jo Stornes Stålesen fikk slå ett innlegg fra høyreback posisjon inn til Heine Åsen Larsen. 21-åringen avsluttet på hel volley, og i mål. Dermed var kampen snudd og de ca 30 tilreisende EIK-supporterne tok helt av.

Robert Williams erstattet Mads Nørby Madsen etter ca 60 minutter.

Etter vi tok ledelsen kunne den økt bare minutter senere. Magnus Sandvik Høiseth ble servert ett innlegg fra Jo Stornes Stålesen, og satte ballen i åpent mål. Linjedamen hadde vinket for offside, noe som derimot på videoen viser seg å være feil! Ett potensielt avgjørende plussmål ble dermed mistet.

Kollektivet «okka» gjorde en fantastisk jobb på slutten, og demmet godt opp for det Fram-Larvik prøvde på. Etter vi tok ledelsen ble vi aldri skikkelig truet, og tok dermed med oss hjem tre meget viktige poeng!

Jørgen Voilås gjorde en god jobb i å holde på ballen etter han ble byttet inn.

Kampfakta: 

Fram Larvik-EIK 1-2 (1-0).

Målscorere: 1-0 Brian Lysebo Johansen (35), 1-1 Magnus Lankhof Dahlby (76), 1-2 Heine Åsen Larsen (78).

Fram-parken, ca 200 tilskuere

EIK startet med følgende elleve: Knut Andrè Søyland Skjærstein, Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Lars Markmanrud, Mads Nørby Madsen, Sivert Strangstad, Heine Åsen Larsen, Tobias Hafstad, Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lankhof Dahlby og Stian Rokås Michalsen (K)

Benyttede innbyttere: Adrian Amundsen Bergersen, Robert Behson-Courage Williams, Jørgen Voilås og Torben Dvergsdal.

Share