Sikret opprykk i nervedrama!

Det ble en helt surrealistisk lørdag da EIK sikret opprykk til OBOS-ligaen på høydramatisk vis. Vi gjorde jobben vår til fulle ved å banke Vard med hele 5-0, men samtidig rant målene inn bak Frams keeper i Oslo. Til slutt manglet det bare en scoring på at Lyn hadde innhentet forspranget vårt, men etter fem tilleggsminutter kunne spillere, støtteapparat og rundt 1000 EIK-supportere gå fullstendig bananas på Jørpeland stadion.

Sjelden har vi sett et mer tent EIK-lag. Fra første spark på ballen var det tydelig at trener Thu hadde truffet med forberedelsene. Ingen nervebunter eller høye skuldre. Tvertimot gikk vi rett i strupen på Vard, og fikk betaling for det nesten før publikum hadde satt seg.

Mindre enn to minutter var gått da vi tok ledelsen. Stian Rokås Michalsen fikk et skudd blokkert, men ballen havnet ut på 20 meters hold, der Chris Todal Sleveland stod klar til å banke ballen inn i hjørnet bak Vards keeper Frank Stople.

Bare to minutter senere satt den igjen for «tigrene». Rokås Michalsen utnyttet en feil fra Vards midtstopper Raymond Skjelde, og serverte til Magnus Lankhof Dahlby, som satte ballen i tomt bur (bildet under).

Heine Åsen Larsen ønsket også å melde seg på scoringslista, men det flotte brassesparket hans ble reddet av keeper Stople, som noen minutter senere også så vidt fikk slått et hardt skudd fra Stian Rokås Michalsen over til hjørnespark.

Vi fikk en støkker da keeper Knut Søyland Skjærstein ble skadet i et sammenstøt med en vardangriper, men heldigvis gikk det bra med vår innleide sisteskanse. Som for øvrig hadde lite å bryne seg på i første omgang. Vi vant så og si alt av dueller utpå banen, og var også ekstremt gode og aggressive i gjenvinningsfasen.

Vi var nære på igjen da Sivert Strangstad vant ballen høyt oppe i banen, men pasningen fram til Lankhof Dahlby ble litt slurvete og keeper Stople fikk avverget.

Åsen Larsen var igjen nære scoring da han avsluttet et fint raid med å sette ballen i stolperota, men få minutter senere satt vår tredje scoring på vakkert vis. Magnus Lankhof Dahlby og Adrian Bergersen satte fart på en kontring, der Bergersen serverte Lankhof Dahlby foran kassen. Vår toppscorer var sikker som banken og plasserte ballen i nettet til side for Vard-keeperen.

Vards kaptein Sixten Dalen Jensen leverte gjestenes eneste reelle sjanse før pause, da Søyland Skjærstein måtte gi hjørnespark på et skudd fra distanse. Vi gikk dermed til pause med ledelse 3-0, og hørte samtidig fra Oslo at Lyn ledet med samme sifre mot Fram.

Vår fjerde scoring kom på utsøkt vis da Stian Rokås Michalsen hælflikket til Heine Åsen Larsen ute på venstresiden. Åsen Larsens flate innlegg gikk på tvers mot femmeteren, og der stod «selvfølgelig» Magnus Lankhof Dahlby klar til å fyre ballen i nettet for sitt hattrick.

Noenlunde samtidig kom meldingen om at Fram hadde scoret i Oslo, og i en periode kjente vi nok at nå var opprykksdrømmen i ferd med å gå i oppfyllelse.

Adrian Bergersen skjøt i tverrliggeren, før Vards Mathias Tjoland ble utvist da han stoppet Jo Stornes Stålesen og fikk sitt andre gule kort. Chris Sleveland avsluttet i stolpen, mens keeper Stople stoppet returen fra Magnus Lankhof Dahlby da vi så ut til å score vårt femte mål. Samtidig kom det nyheter om at Lyn hadde begynt å score på alt som var av sjanser i Oslo, og målforskjellen vår krympet inn til to fattige mål.

Hva spillerne fikk med seg av dette, er ikke godt å si, men publikum (inkludert undertegnede) var i høyspenn av nervøsitet. Magnus Sandvik Høiseth roet nervene litt da han kontant satte inn 5-0 etter et hjørnespark da rundt kvarteret gjenstod, noe som betydde at Lyn ville trenge minst tre mål for å gå forbi oss på tabellen.

Mot slutten hadde vi flere gode muligheter til å øke ledelsen. Sivert Strangstad fikk et skudd blokkert i Vards forsvar, mens keeper Stople igjen leverte en kvalifisert redning da han stoppet Sandvik Høiseths forsøk med en fotparade.

Da vi gikk inn i overtiden på Jørpeland, kom meldingene om at Lyn hadde vunnet 10-1. Det betydde at vi ville være klare for opprykk dersom vi holdt vår femmålsledelse. Nå våknet også publikum og EIK fikk massiv støtte fra tribunen de siste minuttene. Vard kom på et par skremmeskudd mot slutten, men etter fem tilleggsminutter brøt fyrverkeriet løs: VI VAR I OBOS-LIGAEN!

Kampen var såpass ensidig at de offensive spillerne våre er mest nevnt i referatet. Det tar ingenting bort fra spillerne lenger bak på banen, som kriget og vant ALT av dueller, og la grunnlaget for at vi kunne kjøre på framover for å sikre oss nok scoringer. Det var en laginnsats uten sidestykke vi var vitne til, men skal jeg framheve en, så må kaptein Chris Sleveland nevnes spesielt. Aldri har jeg sett Chris så aggressiv og god. Han tapte ikke en duell, sendte i vei en rekke suverene pasninger som åpnet opp Vards forsvar og leverte en opptreden en kaptein verdig. Toppscorer Magnus Lankhof Dahlby skal også ha en spesiell del av æren for at vi kom velberget over siste hinder med sine tre scoringer og utrettelige jobbing på topp.

For en dag det ble. Takk for opplevelsen!

KAMPFAKTA:

EIK – Vard Haugesund 5-0 (3-0)
Jørpeland stadion, 1002 tilskuere

Dommer: Abdulhadi Al-Fahad (Ekholt BK)

Mål: 1-0 Chris Todal Sleveland (3), 2-0 Magnus Lankhof Dahlby (5), 3-0 Lankhof Dahlby (35), 4-0 Lankhof Dahlby (53), 5-0 Magnus Sandvik Høiseth (78)

EIKs lag: (4-3-3)
Knut-André Søyland Skjærstein, Jo Stornes Stålesen – Ådne Midtskogen – Bjørn Mæland, Robert Williams, Sivert Strangstad – Chris Sleveland – Heine Åsen Larsen, Adrian Bergersen – Magnus Lankhof Dahlby – Stian Rokås Michalsen

Benyttede innbyttere: Magnus Sandvik Høiseth, Tobias Hafstad, Mads Nørby Madsen, Lars Markmanrud

GRATULERER ALLE EIK-VENNER

Share