A-laget i gang med treningene

Skikkelig vestlandsk vintervær med to plussgrader, kuling og regn førte til at A-lagets første trening for året ble flyttet innendørs til Espelandshallen.

I snaue halvannen time fikk våre spillere, samt 30-40 skuelystne supportere, en smakebit av hva som venter dem under vår nye trenerduo Kjell André Thu og Sindre Sommerseth Berg-Buan. Det ble en økt med fokus på forskjellige spillsekvenser, og hovedtrener Kjell André Thu var klar på at spillerne kan vente seg mange treninger av denne typen: – Vi skal ha fokus på høy intensitet, både i eget spill og når vi presser. Sånn sett var jeg bare sånn passe fornøyd med den første treningen her i EIK, sier Thu, som fortalte spillerne at det ble litt for mye «jogging» og for lite løp med intensitet på den første treningen i sin nye klubb. Han ga også klar beskjed om at spillerne må ha en vilje og et ønske om å ha mye ball, og posisjonere seg deretter.

Thu fortalte videre at han forventet at alle spillerne bidrar til å holde et høyt nivå på treningene, og at kondisjon best bygges ved å spille mye fotball på treningene.

17 spillere deltok på treningen. Foruten de elleve som allerede har kontrakt denne sesongen, var Hallvar Steinskog, Marius Andersen, Fanuel Ghebreyohannes, Christian Hetland Knappskog og Ulrik Risholm Sæter med av «våre egne». Venstrebacken Lars Yonas Larsen (bildet over), som har en bakgrunn i Vardeneset, Brann, Fana, Åsane og Florø, er på prøvespill i EIK.

Aleksander Nygård Kjellmann (bildet over i duell med Thomas Halstensen) er tilbake i barndomsklubben etter å ha spilt for Bossekopp, Alta og Eiger de siste årene. Han fortalte at han godt kunne merke at tempoet var høyere enn han var vant til. Om forventninger til årets sesong sa vår siste nysignering følgende: – Jeg håper jo på å få mest mulig spilletid, og er innstilt på å jobbe hardt for å komme på laget.

Aleksander, som utenom fotballen jobber som tømrer for Norrøn Bolig, sier at han kan spille i alle de offensive rollene, enten det er som kant, indreløper, «tier» eller spiss, og håper at allsidigheten skal bli til hans fordel når lagene skal tas ut utover i sesongen.

Jeg spør ham om forventninger om hvordan EIK vil gjøre det i årets serie: – Jeg tror at vi skal kunne kjempe i toppen. Forhåpentligvis helt øverst, smiler han, vel vitende om at få har et større ønske om nettopp det enn journalisten han snakker med 🙂

Anders Klemensson trente sammen med keeperkollega Andreas Heggen og Asle Sirevåg første del av treningen, før de to keeperne var med i «boks-spillet» den siste halvtimen. Vår solide sisteskanse syntes det var godt å komme i gang igjen: – Nå har vi hatt en god ferie, og selv om jeg har drevet en del med egentrening så blir det litt mer ordentlig når en samles med lagkameratene, sier han.

Med ny trener på plass var det kanskje litt ekstra spenning forbundet med dagens trening? – Det er klart. Slik er det alltid når et lag får ny trener. Basert på inntrykkene etter første økta, så skal vi definitivt fortsette å spille ball. Og mye vil nok fortsette nokså likt som da Ojan var trener. Men jeg merker vel allerede nå at det vil bli stilt litt større krav til den fysiske kapasiteten til hver enkelt. Vi skal presse høyt og hardt, noe som gjør at eksplositivitet og spurt blir veldig viktig, resonnerer Anders før jeg slipper ham i garderoben.

A-laget vil ha fem ukentlige økter utover i måneden. Første treningskamp som er avtalt er fredag 3. februar mot Eiger i Hålå.

Share