A-laget sesongdebuterer på mandag

Vårt A-lag sesongdebuterer mandag kveld når vi møter Varhaug til treningskamp på Jæren. Kampen vil blit spilt over 3×25 minutter.

Det har gått snart tre uker siden vårt nye trenerteam Kjell André Thu og Sindre Sommerseth Berg-Buan først møtte spillergruppa, og nå er det mange fotballbein som kribler etter å spille ordentlig kamp.

Nytt på spillerfronten:
Styret og trener jobber kontinuerlig med å forsterke spillerstallen. For øyeblikket har vi de to franske spillerne Thiago og Moussa på prøvespill. De vil begge forsøke seg i kampen mot Varhaug på mandag. Det vil også midtbanespilleren Liban Ali Abdi (bildet under) fra Brodd og kantspilleren Tobias Vik Åsbø fra Sola. Begge har trent med EIK den siste uka.

Adrian Bergersen har slitt med en lyskeskade de siste par ukene, og spiller definitivt ikke mot Varhaug. Muligens må også Stian Rokås Michalsen stå over. Han måtte gi seg på lørdagens trening etter å ha fått seg en smell. Ellers er stallen frisk og rask, og det er heller ikke utenkelig at en junior eller to kan få sin A-lagsdebut på Varhaug.

Møter gammel kjenning
Det er gått hele tretten år siden vi møtte Varhaug til A-kamp. Men de grønnkledde fra Jæren er fortsatt det laget vi har utkjempet flest dueller med i seriesammenheng. Hele 63 ganger har EIK og Varhaug kjempet om seriepoeng siden vi møtte dem første gang i åpningskampen i 1948-49-sesongen. Vi står med 31 seire, mens Varhaug har vunnet de innbyrdes oppgjørene 21 ganger. 11 ganger har det endt uavgjort.

Varhaug rykket ned fra 3. divisjon i 2010, og måtte tre år senere ta en sesong i 5. divisjon, før de det siste tiåret har stabilisert seg som et godt fjerdedivisjonslag. I fjor havnet de på andre plass, etter å ha kjempet om opprykk med Madla gjennom det meste av sesongen.

Toppscoreren «på vift»
Torben Dvergsdal ble toppscorer for Varhaug i fjor, med 30 seriemål. Han har vært linket til flere klubber på høyere nivå, men er for tiden på prøvespill hos Tvøroyrar Boltfelag på Færøyene.

Skulle Dvergsdal forsvinne, kan muligens 19 år gamle Eirik Bergli bli en fin erstatter. Han ble hentet fra Klepp sist uke, etter å ha scoret 10 ganger på 25 seriekamper i fjor for «traktorgutta».

Trente med EIK
Varhaug har flere spillere i troppen med bra potensiale. For to år siden hospiterte både Rasmus Auestad og Ole Varhaug hos EIKs A-lag. Begge er nøkkelspillere for Varhaugs lag.

Treneren er stor EIK-fan
Etter den avlyste pandemisesongen i 2020, ansatte Varhaug Simen Sæternes Stapnes som trener. 28-åringen bør være godt kjent av folk i EIK-miljøet, etter å ha vært i «okka klubb» gjennom hele barndommen og ungdommen. Han er kanskje landets eneste trener som har EIK-logoen tatovert på kroppen?

Flott anlegg
Siden vi sist var på Varhaug og spilte seriekamp i 2010, har anlegget deres blitt kraftig oppgradert. A-lagets kamper har blitt flyttet til en ny kunstgressbane ved siden av den gamle hovedbanen. Her har klubben bygget en intim liten overbygget sittetribune, med en ekstra etasje med kafe på toppen. Vi har spilt et par treningskamper mot Sandnes Ulf der, og supportere som eventuelt er redde for jærske ruskevær skal være forsikret om at det er mulig å se kampen i komfortable omgivelser.

KAMPSTART MANDAG 23. JANUAR KL. 19:00

Share