Andersen og Bijan: Dette er situasjonen for A-laget

Kenneth Andersen og Ojan Bijan kommer her med redegjørelse for status på A-laget i kjølvannet av medieoppslaget til Dalane Tidende.

A-LAGET

Sesongen 2020 er historie og klubben har nå startet arbeidet med neste sesongs spillerstall. Selv om noen medier prøver å lage en krise ut av dette, ligger det mange naturlige forklaringer i bunn. Blant annet har det vært litt unaturlig mange i klubbens A-tropp denne høsten da en var usikre på kampprogrammet og belastningen da vi kunne risikere svært mange kamper på kort til slik OBOS-ligaen har hatt det. Vi har vært 26 spillere i troppen mot normalt 18 som vi startet sesongen med.

Når Dalane Tidende slår opp at «12 spillere forlater klubben og flere skal det bli», skapes det et feilaktig inntrykk av at det er en krise på gang. Det vært klart lenge at mange av disse spillerne kun var her på kortere kontrakter. Jakob Dunsby, Phillipe Koko, Sander Grelland og Mads Gramstad kom alle til klubben på et tidspunkt der deres klubb ikke kunne spille kamper som følge av koronasituasjonen. Det var allerede avtalt at de skulle returnere til sine klubber etter sesongen.

Dessverre fikk vi noen avganger på spillere som ønsket å trappe ned. Det må vi som klubb bare respektere. Det å satse for fullt på andredivisjons nivå er krevende. Mye mer krevende enn folk er klar over. Med 5 ukentlige treninger i tillegg til kamper i helgene, blir det lite tid til annet enn fotball. Det er også naturlig at spillere som har fått mindre spilletid enn de har ønsket, vil se seg om etter nye klubber. Det er det full forståelse for. Noen er gjerne på et sted i karrieren at spilletid er alfa og omega. Mens andre igjen har ambisjoner om spill på enda høyere nivå enn EIK. Summen av dette har altså blitt 12 spillere. Som vi er veldig takknemlige for å ha blitt kjent med. Vi ønsker alle lykke til videre.

Spillerlogistikken for 2021-sesongen er allerede godt i gang. Spillere som Stian Sleveland, Sander Haugstad, Sondre Tollefsen, Marcel Wawrzynkiewicz og Alexander Dang hadde allerede kontrakt med klubben for 2021. Henrik Breimyr, Adi Markovic, Andreas Petersson, Scott Vatne, Simen Haughom, Chris Andre Formo har den siste uken signert nye kontrakter og i tillegg har klubben hentet Matej Dekovic fra Fløy.

Status er at pr. i dag er 12 spillere allerede klare for 2021. Spesielt i forsvarsrekken er vi allerede nærmest fulltallige. Vi tar sikte på en tropp på cirka 20 spillere i 2021-sesongen, så det vil komme nye navn inn i løpet av vinteren. Men også her spiller korona en rolle. Vår egen sesong varte lenger enn vanlig, og Obos er enda ikke ferdigspilt. Så dette forskyver det som har vært det vanlige tidsvinduet for spillerlogistikk. Mange spillere ønsker å avvente både divisjonsstatus og tilbud. Samtidig så ønsker vi å være grundige i jobben som gjøres i forkant. Vi som alle andre merker selvfølgelig usikkerheten i markedet som følge av pandemien, og må derfor tenke litt annerledes foran neste sesong. Men vi jobber hardt hver eneste dag for å sette sammen et lag som skal kjempe i toppen av tabellen også i 2021.

Vi er ikke bare på jakt etter gode fotballspillere, men etter profiler som passer opplegget vårt. Ønsket er spillere som ikke må bli motivert for å trene eller spille. Vi trenger spillere som pusher resten av laget, vi trenger rett og slett profesjonelle personligheter.

Vi er villige til å bruke den tiden det er nødvendig for å finne de riktige spillerne og da er det naturlig at vi i dag ikke sitter med full tropp.

Vi som klubb ønsker som alle andre å ha flest mulig lokale spillere på laget. Samtidig så skal spillerne være gode nok, og ikke minst ha tid og mulighet for en slik satsing som det kreves i norsk toppfotball. Foran 2020-sesongen var det et sterkt fokus fra klubben sin side å hente inn flest mulig spillere fra Rogaland. Det vil det være foran 2021 også. Men spillerne skal være tilgjengelige og ønske seg hit. Det kan ikke alltid vi styre. Men det skal aldri være tvil om at våre ønsker er først lokalt, så regionalt og deretter nasjonalt. I den rekkefølgen. Alltid.

Vi gleder oss til 2021, da også forhåpentligvis med dere publikummere tilbake på Husabø.

Kenneth Andersen, daglig leder og Ojan Bijan, hovedtrener A-laget

Share