Åvendal om «Brothers in arms»: – Det har tatt av

Kjell Åvendal hadde aldri sett for seg at innsamlingsaksjonen «Brothers in arms» til klubben Worksop skulle få nasjonal oppmerksomhet.

BROTHERS IN ARMS

Det er en drøy uke siden Kjell Åvendal startet aksjonen på EIK Fotball sine hjemmesider. Responsen fra EIK-supporterne slo til umiddelbart, men Åvendal hadde aldri tenkt tanken på at TV2 og NRK ville fatte oppmerksomhet for saken.

–  Det har tatt veldig av i forhold til det jeg så for meg først da jeg startet kampanjen. Etter at Dalane Tidende skrev om saken, ble jeg kontaktet av NRK Rogaland på radio. Der fortalte jeg hva prosjektet gikk ut på. Det toppet seg på torsdag da TV2 var på Husabø for å lage en reportasje om aksjonen vår. Dagen før hadde de vært i Worksop med kamerateam, og slik jeg forstår det så skal innslaget komme i sportsnyhetene i løpet av helga, sier Åvendal.

– Forhåpentligvis vil alt dette også være fin publisitet for EIK som klubb, legger han til.

«Etter at Dalane Tidende skrev om saken, ble jeg kontaktet av NRK Rogaland på radio. Der fortalte jeg hva prosjektet gikk ut på. Det toppet seg på torsdag da TV2 var på Husabø for å lage en reportasje om aksjonen vår». Kjell Åvendal

Slik bidrar du til «Brothers in arms»

Hektiske dager

De siste dagene har dagene til ildsjelen vært snudd på hodet.

–  Jeg hadde på mange måter vært i dvale siden EIKs jubileumsbok var ferdig før jul i fjor, med rolige ettermiddager og en telefon som stort sett lå til pynt. Det har endret seg den siste uka, kan du trygt si. Vippsen har pepet i ett sett, og ellers er det mange som har kontaktet meg både på Messenger og telefon. Men det har vært kjekt. Når en setter en litt «crazy» ide ut i livet, er det veldig tilfredsstillende at folk stiller opp, smiler han.

Åvendal sier entusiasmen i Worksop er stor etter at aksjonen i Norge ble kjent for dem.

– Kameratene mine i Worksop er jo veldig entusiastiske til at de har fått drahjelp utenfra. Jeg vet jo at det beløpet vi samler inn ikke vil bli det springende punktet for om klubben deres blir reddet eller ikke, men i tillegg til at vi hjelper med penger så tror jeg at vi har gitt dem en «boost» rent moralsk.

– Da det kom et utenlandsk TV-team til Sandy Lane på tirsdag, var det veldig stas for dem. Jeg snakket med Steve Jarvis, som driver en liten supporterbutikk på Worksops hjemmebane, og han solgte rundt ti skjerf under kampen på tirsdag. Signalene fra Worksop er ellers at innsamlingsaksjonen totalt sett går bra. Han som står klar til å overta som eier la ut en melding på klubbens supporterside der han forsikret om at alle som hadde bidratt ville bli nevnt. Det tolker jeg egentlig som at det går rette veien med tanke på å gi Worksop Town FC en ny start, sier Åvendal.

Takknemlig

Åvendal er takknemlig for givergleden blant EIK-supporterne.

– Brorparten av de som har bidratt er ivrige EIK-supportere. Det er også andre som har hevet seg på aksjonen. De fleste folk er fra Egersund, men også noen utenbys. Blant annet noen banehoppere, og noen som har fått med seg aksjonen via media. Noen lokale familier har kjøpt flere andeler, noe som er veldig generøst av dem, sier han.

«Jeg er både overveldet og imponert av responsen. Det hele var jo en ganske vill ide». Kjell Åvendal

Målet i forkant av aksjonen var å selge 25 skjerf med «Borthers in arms».

– Nå har det passert 150, og det plinger fortsatt inn på vippsen. Utfordringen nå vil nesten bli å få med seg alle skjerfene hjem. Både med tanke på antall kolli og hvor mye verdi man har lov å ta inn i landet. Men det skal jeg fikse på et eller annet vis. Det er kanskje noen andre EIK-folk som også skal til Storbritannia den neste måneden som kan hjelpe til her? Slik noen Arsenal-supportere herfra gjorde i fjor da vi skulle ha hjem EIKs jubileumsskjerf, sier Åvendal.

Ideer for veien videre

Som den kreative sjelen Kjell Åvendal er, har han allerede startet å planlegge for seg selv hvordan han kan utvikle relasjonen mellom EIK og Worksop videre.

– Jeg er både overveldet og imponert av responsen. Det hele var jo en ganske vill ide! Kanskje er det slik at folk synes litt galskap krydrer hverdagen? Uten at jeg helt kan si hvordan, har jeg jo noen tanker om å ta aksjonen litt videre. Jeg synes de som har bidratt fortjener all ros jeg kan gi, og kanskje kan jeg gi dem litt mer igjen for bryet enn et skjerf.

– Et par av kompisene mine fra Worksop har signalisert at de ligger på en tur til Egersund. Dette er veldig oppegående folk som kan svært mye om fotball. Jeg tror de er ivrige etter å gi litt tilbake til EIKs supportere, som har støttet dem i deres vanskeligste time. Hva med en kveld der supportere møtes for godt drøs, gode historier og quiz? Alle skal ha på seg sin favoritt fotballdrakt der vi koser oss med god mat og drikke. I hodet mitt har jeg arbeidstittelen «Celebrating footballing friendships across the North Sea». Og jeg har allerede bestemt meg for hvilken drakt jeg skal ha på meg, sier Åvendal og følger opp:

– Jeg lover ingenting, men ser heller ikke bort fra at en slik kveld kan bli en realitet!

Share