Bijan: – Endelig!

Omsider kan A-laget trene med et mål i sikte: Seriestart lørdag 11. juli.

POSTNORD-LIGAEN

Fredag kom gladnyhetene alle i PostNord-ligaen har ventet på; fra 15. juni kan man spille fotball på ordinært vis.

I tre måneder har A-laget ikke visst når de kunne trene fotball på vanlig måte. Fredag kom gladnyheten under pressekonferansen til Regjeringen. Siden da har klubben jobbet på spreng med å legge til rette for at A-laget kan trene med fullkontakt igjen. Blant annet skal en omfattende smittevernprotokoll leveres inn og godkjennes.

Mandagens planlagte treningskamp på Sandnes Ulf nye storstue i Sandnes går som planlagt med avspark klokken 18:00. Kampen vil vises direkte via A-Media sine plattformer.

– Det blir sannsynligvis den første økten med fullkontakttrening siden begynnelsen av mars. Jeg har nesten ikke ord for hvor mye vi gleder oss til å komme i gang, sier EIK-trener Ojan Bijan.

– Det har vært noen nedturer de siste ukene, men de er nå et tilbakelagt stadium. Nå retter vi blikket fremover og gleder oss veldig til det vi har i vente utover sommeren og høsten.

Det er nå klart at PostNord-ligaen skal spilles som en enkeltserie med sluttspill. Dette innebærer at vi først spiller en gang mot hvert av lagene i vår pulje, før de syv beste spiller et sluttspill om opprykk mens de syv nederste spiller om å unngå nedrykk. Poengene som en får i det innledende spillet vil bli tatt med videre inn i sluttspillet.

– Vi håpet naturligvis på at det ble full serie, men vi har forståelse for avgjørelsen som er tatt. Nå ser vi med entusiasme på kampene om poeng vi har foran oss, sier Bijan.

Trekker oppsettet

Terminlisten for årets sesong er foreløpig ikke klar. Det vi vet, er at første kamp blir etter all sannsynlighet lørdag 11. juli.

– Kampoppsettet vil bli trukket direkte på TV-sending i løpet av neste uke. Vi er uansett klare for kamp, sier Bijan.

EIK-treneren rapporterer om en sulten spillertropp.

– Kvaliteten på treningene, ut fra forutsetningene, har vært god. Nå har vi en snau måned på å forberede oss som best vi kan før den bebudede serieåpningen 11. juli, avslutter han.

Share