Bijan om koronatilværelsen: – Savner fellesskapet

EIK-trener Ojan Bijan gir en statusoppdatering om situasjonen rundt A-laget.

A-LAGET

Det er snaue to måneder siden A-laget gjennomførte sine siste organiserte treninger før samfunnet ble delvis stengt ned. Ojan Bijan legger ikke skjul på at han savner den normale hverdagen.

– Det føles som noe mangler, uten tvil. Jeg håper jo at vi får konkret info 7. mai om dato for seriestart. Det er mentalt tungt å gå rundt uviten om hva og når og hvordan, men det er bare sånn det er nå og vi må respektere det til vi får vite noe annet, sier EIK-treneren.

– Jeg prøver å holde kontakten felles så vel som individuelt. Har også kjørt 1-til-1-samtaler på telefon i denne perioden. Men jeg innrømmer lett at jeg savner guttene, savner trenerteamet mitt, og jeg savner klubben og det å være på feltet å jobbe og føle fotballen, sier Bijan.

Følger nøye med

EIK-treneren følger spent med på den videre utviklingen, og hva som blir veien videre for PostNord-liga-klubbene. Foreløpig er alt veldig uklart.

«Jeg er sikker på at vi kommer tilbake med en enorm sult og kan gå rett på gresset når tiden er inne» Ojan Bijan

– Det er mye snakk om at kun Eliteserien skal komme i gang eller kun bredden. Da føler jeg at vi faller midt i ingenmannsland. Det hadde jo vært kjipt, men vi får vente å se. Viktigste for meg har vært å holde kontakten med spillerne og trenerteamet og ikke minst holde meg oppdatert på fotballen. Jeg har fått gjort mye selvstudie, mye sparring med trenerteamet og utviklet litt nye tanker om hvordan vi ønsker å spille, sier han og fortsetter:

– Det er alltid gøy å være litt nerd når anledningen byr på seg. Det har også vært viktig med tillit fra Kenneth Andersen og klubben på kontinuiteten i prosjektet og at vi kun er permittert inntil vi ikke er det.

– Jeg er sikker på at vi kommer tilbake med en enorm sult og kan gå rett på gresset når tiden er inne, sier Bijan.

Mye tid med familie

I likhet med veldig mange andre har også Bijan benyttet den ekstra fritiden til å være med familien.

– Koronahverdagen er nok veldig lik alle andre sin. Jeg er stort sett hjemme og prøve å bidra med mitt for at vi kommer oss gjennom denne perioden. Det har vært fint å tilbringe mye tid med familie, de har nok også satt veldig pris på å ha meg rundt. Samtidig får vi et perspektiv på hvor mye vi tar dette livet for gitt. Vi er utrolig sårbare som mennesker og samfunn. Det er da man føler seg heldig av å være i Norge som har håndtert situasjonen på en kompetent og vel gjennomtenkt måte. Nå må en bare håpe vi klarer å fortsette å være bevisste som befolkning og holde smitten borte, avslutter EIK-treneren

 

Share