Bijan venter spent på avklaring

EIK-trener Ojan Bijan og trenerteamet må vente til mandag før de får en videre avklaring av hvordan sesongforberedelsene blir.

KORONA

Tidligere denne uka ble det klart at myndighetene la ned forbud mot alle form for organisert idrettsaktivitet i grupper. Dermed måtte A-laget avlyse alle treningene fremover. Mandag skal det komme nye føringer for toppfotballen i Norge. Ojan Bijan vet foreløpig lite om hva som vil skje videre. Han forteller om en spillergruppe med stor forståelse for situasjonen.

– Responsen er mye av det samme vi ser ellers i samfunnet. Sjokk og frustrasjon, men samtidig er det en forståelse for hva som faktisk foregår og de har en ydmyk tilnærming, sier Bijan.

– Vi har bygget oss sakte men sikkert opp og ting ser bra ut, så et slikt avbrekk er ikke akkurat optimalt, men vi må bare tilpasse oss og håpe på det beste, uttaler EIK-treneren.

Må planlegge ut fra flere scenarioer

De neste dagene må trenerteamet finne ut hvordan de skal håndtere den videre situasjonen.

– Vi i trenerteamet fortsetter å planlegge fremover, både i form av logistikk, treningshverdag og generelt sett en analytisk tilnærming til det vi har gjort så langt og det som venter oss.

«Foreløpig er smitteverntiltaket nettopp det å forbli hjemme og respektere tiltaket som hele landet nå deltar i». Ojan Bijan

– Mandag blir på mange måter avgjørende for veien fremover, enten blir vi satt ute av spill i lengre tid og da må det treningsprogrammer til, eller så kan vi begynne å trene og da går vi noenlunde tilbake til normalisert hverdag med noen få unntak.

– Spillerne har fått beskjed at vi informerer om veien videre så snart vi vet noe selv, men at de på individuelt nivå skal holde seg i form med egentrening med et program som Rebecca Broch har laget.

Gjør smitteverntiltak

Foreløpig følger A-laget rådene fra helsemyndighetene og ved eventuell oppstart av treninger, vil de ta mange forbehold.

– Foreløpig er smitteverntiltaket nettopp det å forbli hjemme og respektere tiltaket som hele landet nå deltar i. Utover det, om vi skulle komme tilbake i trening vil nok garderoben være stengt for bruk. Dda stiller samtlige ferdigkledd på trening og dusjer hjemme. Ellers vil vi ha fokus på god håndhygiene og være flinke til å isolere oss fra andre personer utenfor gruppen vår inntil vi får beskjed om noe annet, sier han.

Alle planlagte treningskamper til EIK er avlyst.

Share