Borteseier i Oslo mot Ullern

Fra hjemmekampen mot Ullern tidligere i vår da vi vant 5-2. Her setter Simen Hjerkinn Hammershaug inn 2-0.

Søndag ettermiddag var det duket for a-laget sin siste kamp før sommerpause og ferie. Etter en viktig 2-1 seier tar nå «okka gutta» pause med 24 poeng. 

Fra start av så det ikke ut til å bære preg av EIK-guttene var bortelaget. De gule og svarte tok kommandoen med ballen, og skapte  små farligheter fra starten av. Driblefanten Stian Rokås Michalsen sendte en Ullern-spiller i pølseboden, før han ble kontant lagt i bakken. Forseelsen så ut til å være inne i 16-meteren, men dommer Robert Eggen valgte å spille fordelsparagrafen og ingen straffe. Ikke lenger etterpå skulle det oppstå en ny situasjon da Ullern sin midtstopper sentret ballen tilbake til keeper, som valgte å holde den i fast grep og dermed indirekte frispark. Frisparket fra Stian Rokås Michalsen hadde keeper relativt kontroll på. Etterhvert fikk Ullern noen farligheter på overganger, men utnyttet mulighetene dårlig. Dermed sto det 0-0 til pause

Stian Rokås Michalsen var involvert på sin venstrekant i første omgangen. Bildet tatt fra årets NM-kamp mot Sandnes Ulf.

Kun fem minutter ut i andre omgang kunne EIK-laget gå opp i ledelsen. Heine Åsen Larsen fortsatte presset på Ullern`s midtstopper, før han snappet ballen. Den kunne Stavanger-gutten som ble 20 år i går sende videre til Adrian Amundsen Bergersen. Sistnevnte kunne plassere skuddet helt nede ved stolperoten, og dermed 1-0 til EIK. Det så ut som «bursdagsfeiringen» til Heine Åsen Larsen resulterte i form av målpoeng, for bare noen minutter senere kunne han sette inn 2-0. Jo Stornes Stålesen tredde i gjennom til spiss Larsen som sprang i fra forsvaret før han kunne kontrollert sette ballen i mål. 20 minutter før slutt skulle Ullern få reduseringsmålet litt ut av ingenting. Etter reduseringen satte hjemmelaget litt mer press enn det de hadde gjort tidligere i kampen. Helt på slutten kunne hjemmelaget fått ett poeng, men en spektakulær redning av «okka» sisteskanse Anders Klemensson sørget for alle poengene ble med hjem på den lange bussturen

 

Kampfakta: 

Ullern-EIK 1-2 (0-0). Målscorere: 0-1 Adrian Amundsen Bergersen (53), 0-2 Heine Åsen Larsen (59), 1-2 Jens Bonde Aslaksrud.

Ullern kunstgress, ca 140 tilskuere.

EIK startet med følgende lag: Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Thomas Hallstensen, Bjørn Mæland, Jens Stigedahl, Mats Andreas Peterson, Stefan Andreas Lindmark, Jo Stornes Stålesen, Stian Rokås Michalsen, Adrian Amundsen Bergersen, Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Sivert Strangstad, Preben Christensen Fauskanger, Sebastian Sørlie Henriksen

 

Fornøyd Ådne Midtskogen: 

Hvor forløsende var denne, Ådne?

-Det var  både deilig og viktig å slå tilbake nå før ferien. Vi tar det med oss inn i ferien, og må bygge videre på det når vi starter opp igjen om ett par uker. Der er alltid deilig å vinne fotballkamper, og med denne gjengen vi er i år så er alle veldig godt sammensveiset utenfor banen som også smitter utpå banen.

Hvordan har første halvdel av sesongen vært? 

-Må være ærlig og si det har gått litt opp og ned. Vi starter helt greit med slet litt med å vippe kampene i våres favør og det ble vell 3 uavgjort kamper i starten der. Så gikk vi jo inn i en periode der vi hadde 6 strake seiere, og ting går alltid litt av seg selv når du er i flyten. Det starter i grunnen med når vi fikk den straffen i mot når vi hadde Sandnes Ulf i cupen. Så var kampene mot Moss og Strømmen litt under pari, og det må vi lære av. Men i dag viste vi på bortebane på ett dårlig kunstgress at vi som kollektiv er solide, og når vi som kollektiv kan prestere slik som det så plukker vi 3 poengene. Det er stor forskjell på å ta ferie med 3 poeng, kontra og tape poeng. Nå skal vi nyte litt ferie og restituere før vi tar med oss vårens erfaringer inn i høstsesongen.

Ådne Midtskogen i klyv opp langs høyresiden. Bildet er fra årets treningskamp hjemme mot Staal Jørpeland.

Nå tar a-gutta ferie, og neste kamp nå er 14 august borte mot Strømmen.

Share