– Bygger videre på 2019

EIK-trener Ojan Bijan oppsummerer de tre første ukene av sesongoppkjøringen.

A-LAGET

I snaue tre uker har A-laget trent for fullt. Mildt vintervær har sørget for at treningene har foregått under gode forhold på B&G-banen på Husabø. EIK-trener Ojan Bijan mener laget hans er i rute med forberedelsene når vi nærmer oss slutten av januar.

– Fokuset frem til nå har vært på å bygge styrke med Rebecca Broch på morgenøkten, mens ettermiddagsøktene har dreiet seg veldig mye om det taktiske, sier han.

– Vi har gått i dybden på vår egen spillestil og hvordan vi ønsker at vi skal fremstå – særlig når vi har ballen i laget.

Tilvenning

A-laget har flere nye spillere i troppen denne vinteren. Derfor har jobbing med spillestil blitt viet mye tid.

– Det har vært helt nødvendig siden vi har mange spillere som kommer fra andre klubber. Ny spillestil er en tilvenningssak og man trenger tid på å gjøre seg kjent med klubb og spillere.

– Slik jeg vurderer det nå, har spillere kommet godt i gang og jeg er fornøyd med progresjonen de har vist, sier Bijan.

«Ambisjonen er at vi skal være mer kyniske bakover i år, samtidig som effektiviteten i angrep skal være bedre». Ojan Bijan

Skal videreføre spillestilen

EIK er et lag som har gjort seg bemerket nasjonalt med sin ballbesittende spillestil i PostNord-ligaen. EIK-treneren har sterke intensjoner om å videreføre dette i 2020.

– Vi skal bygge videre på at vi har arbeidet med siden jeg tok over hovedansvaret. Ambisjonen er at vi skal være mer kyniske bakover i år, samtidig som effektiviteten i angrep skal være bedre. Filosofien er nøyaktig den samme, sier Bijan.

EIK-treneren roser innsatsen og prestasjonene på trening de første ukene av sesongforberedelsene.

– De fremstår veldig «fit» og atletiske ut. Det er en ung tropp med mye sult i seg. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, avslutter han.

Fredag skal A-lagsspillerne gjennomføre diverse løpstester. Senere på kvelden skal laget på teambuilding hvor bowling hos Lucky Bowl på Bryne står på menyen.

Share