Denne trioen sørget for 3-1 seier mot Strømmen

Simen Hjerkinn Hammershaug, Gabriel Andersen og adrian Amundsen Bergersen kunne alle sette hver sitt mål mot Strømmen.

Søndag ettermiddag sto A-lagsspillerne klare for å starte høstsesongen. Spillerne hadde tatt turen østover, der Strømmen ventet. Det så ut til sommerferien hadde gjort godt, for EIK-guttene kunne ta med seg alle 3 poengene etter 3-1 seier. 

Kampen startet i ett rolig tempo der ingen av lagene skapte de helt store sjansene i sommervarmen. De som så treningskampen mot sist helg Vidar fikk se Gabriel Andersen sette ballen i mål, men ble da avblåst for offside. Det var ikke tilfellet i dagens kamp. Etter 20 minutter serverte Stian Rokås Michalsen ett innlegg til Gabriel Andersen som kunne heade ballen i en bue over Strømmen-keeper Buhake. EIK-spillerne tok enda mer kontroll i banespillet etter de tok ledelsen, og satte Strømmen forsvaret mer og mer på prøve.

Adrian Amundsen Bergersen fikk en god mulighet på en kontring, og prøvde å lagge ballen i lengste. Avslutningen gikk rett på keeper, og returen ble også klarert rett foran nesen til Gabriel Andersen. Adrian Amundsen Bergersen var ikke vond å be andre gangen han fikk muligheten. Stian Rokås Michalsen kom seg fri på vår venstreside, og fikk slått inn langs bakken. Der kunne Bergersen sette inn 2-0 når det var spillet 40 minutter. Det var også resultatet til pause.

Strømmen så ikke ut til å ha gitt opp. 10 minutter ut i andre omgangen skulle reduseringen komme. Etter strålende kombinasjonsspill foran EIK-boksen, så kunne Apipon Tongnoy sette inn 1-2 og redusering for hjemmelaget. Strømmen fikk i grunnen litt momentum etter reduseringen, men skapte ikke noen store farligheter for EIK-forsvaret. Ojan Bijan valgte etter 63 minutt å ta ett trippel-bytte. Det så ut til å hjelpe, for EIK-spillerne fikk da kontroll på kampen igjen og kunne styre den slik som de gjorde i første omgangen. Jakob Maslø Dunsby var en av de som ble byttet inn, og var nære på med å score mål nummer tre. Kantspilleren kom inn fra venstre, og fyrte av ett skudd som traff på innsiden av stolpen.

Spikeren i kisten skulle komme ett kvarter før slutt. Etter EIK-spillerne låste Strømmen av i presset, så kunne Chris Thodal Sleveland servere ballen videre til Simen Hjerkinn Hammershaug som kontant satte inn 3-1. Dermed kunne Ojan Bijan`s gutter reise hjem med 3 poeng i bagasjen.

Fornøyd Ojan Bijan: 

Hvordan var det å starte høsten med en 3-1 seier, og 3 poeng?

-Fantastisk å starte høstsesongen med 3 poeng. Dette var en skikkelig lagseier der laget står sammen, og spesielt er robuste defensivt. Ordet som beskrevet det best i dag er soliditet over hele linjen,

Hva tar du med deg nå fra dagens kamp videre inn mot Sotra, og høsten generelt? 

-Som sagt det defensive var meget bra, og måten vi gikk ifra lavt press til høyt press var det stor klasse over. 3-1 målet kommer som ett resultat av vårt press, noe vi er meget fornøyde med.

Gabriel Andersen med mål i sin Postnord-liga debut for EIK, hva kan du si om han sin prestasjon?

-Jeg har hørt guttene har begynt å kalle han for «Gabi-Goal», og det var kjekt han fikk målet i debuten. Han gir oss en ny dimensjon i boksen når vi styrer, og produserer mye innlegg. Jeg tror vi vil få mer og mer glede av han utover høsten

Ojan Bijan var svært fornøyd med starten på høst-sesongen.

Kampfakta: 

Strømmen-EIK. 1-3 (0-2). Målscorere: 0-1 Gabriel Andersen, 0-2 Adrian Amundsen Bergersen, 1-2 Apipon Tongnoy, 1-3 Simen Hjerkinn Hammershaug.

EIK startet med følgende: Anders Klemensson, Ådne Midtskogen, Jo Stornes Stålesen, Bjørn Mæland, Jens Christer Stigedahl, Chris Thordal Sleveland (C), Stefan Andreas Lindmark, Adrian Amundsen Bergersen, Stian Rokås Michalsen, Simen Hjerkinn Hammershaug og Gabriel Andersen.

Benyttede innbyttere: Jakob Maslø Dunsby, Sivert Strangstad, Mats Andreas Peterson, Lewis Leonidas,

Share