Det jobbes godt i ungdomsavdelingen

Fanuel Ghebreyohannes sammen med A-lagstrener Ojan Bijan.

I EIK arbeider vi med å få skapt et bånd mellom ungdommen og seniorfotballen. Det betyr også at spillere som gjør seg positivt bemerket over tid kan få sjansen til å vise seg frem i seniorfotballen i EIK. 

I helgen fikk både Lea Åse-Melhus og Kine Herveland spilletid, da vårt damelag spillet 3-3 i bortekampen mot Randaberg. Begge fikk god ros for innsatsen deres etter kampen.

Kine Herveland
Lea Åse Melhus

Tirsdag og onsdag fikk 14 åringen Fanuel Ghebreyohannes muligheten for å trene med A-laget i klubben, da han gjennom lengre tid har vist stor fremgang i spillet og tar ansvar for egen læring og også på sitt eget lag.

Spillerutvikler, John Petersen, forteller om hospiteringerne og spillerutvikling i EIK:  “Det er viktig at vi får skapt et bånd mellom seniorfotballen og ungdomsfotballen. Og at vi viser våres unge spillere, at der er en mulighet for at slå igjennom til A-laget i EIK.

Vi har er stort ønske internt i klubben om å bringe våres egne spillere opp gjennom rekkene – og vi arbeider på å få utarbeidet en konkret plan som ligger til rette for en god fotballutdannelse for våres unge spillere og hvordan vi forsøker å bygge på den enkelte spilleren hele tiden.

Det er et arbeid som krever tid å få strukturert og vi kommer ikke til å fremskynde prosessen bare for å gjøre det, men heller gjøre arbeidet helt ordentlig. Vi har de langsiktige briller på – og holder fokus på å tilby utvikling og muligheter for både de beste og de fleste.

EIK er en veldig fin plass å slå igjennom på frem mot noe forhåpentlig større over tid. Hvis man er god nok, så er man gammel nok, men vi skal sørge for å ikke overbelaste spillerne. Det er viktig å trene mye, men det er også viktig å balansere det, så vi ikke glemmer at unge mennesker også har bruk for at restituere, slappe av og være sammen med vennene sine

For Kine og Lea har de gjennom en lengre tid vist ærgjerrighet og hele tiden vist lyst til å trene mer. Derfor var det helt fortjent at begge fikk spilletid på damelaget – og flere unge spillere er med i den kommende hjemmekampen mod Djerv 1919. Det gjør meg stolt på deres vegne, når jeg får positive tilbakemeldinger på deres innsats i kamp. Vi vil gjerne skape et godt miljø rundt våres damelag i klubben.

For Fanuel har det selvfølgelig vært en vurdering med hans alder, da han kun er 14 år gammel og det er ett stort skritt opp til et A-lag i Postnord-ligaen. Det krever en nøye vurdering av spilleren og den utfordring som står foran han – og ikke minst hans mentale parathet. Vi vurderte at det var den rette arenaen for han i forhold til hans utvikling.

Fanuel har på de to treninger i denne uken vist at dette var en god arena for han. Derfor kommer hospiteringen til A-laget også til å fortsette i en mer konkret hospitering en gang i uken i høstsesongen. Men stadig med fokus på han skal utvikle seg ytterligere på G15-laget i klubben.

Forhåpentlig er han den første av flere unge spillere, som kan ta skrittet over de kommende årene og gjøre seg fortjent til å trene/spille med A-laget. Hver spiller har forskjellige utviklingskurver. Noen tar skritt tidligere og har behov for større utfordringer enn andre, men vi holder øye med alle spillere i klubben vår. En spiller kan enkelt være teknisk klar til det, men at de mentalt ikke er klar enda. Det blir alltid en helhetsvurdering vi som klubb gjør oss. Men det er viktig at vi har fokus på alle. Både på de som blomstrer nå og de som blomstrer senere – og ikke minst også de som bare elsker fotballen og å være sammen med venner.

Alle har en plass hos oss og vi vil forsøke å gi alle den beste arena for utvikling til gode fotballspillere, men ikke minst til gode mennesker til glede for byen og kommende arbeidsgivere når de kommer til voksenlivet. Vi skal sørge for de får gode verdier med fra fotballen, som f.eks hardt arbeid, dedikasjon samt mental styrke.

Det letteste er å stoppe eller skifte klubb når ting blir vanskelig og man opplever noe motgang. Det vanskeligste er å stå imot i motgang og ta den erfaringen med seg i utviklingen. Derfor er det viktig at våres unge spillere opplever det at skulle hjelpe de mindre gode, men også bli utfordret hvor man selv er mindre god. 
Vi har internt i klubben flere spennende lag på både gutte og jentesiden med flere dyktige spillere, som bliver spennende å følge fremover.

«Kjemp for det, drøm stort og arbeid hardt.”

-John Petersen, spillerutvikler

Share