EIK med 3 viktige poeng mot Rosenborg 2

Etter en liten pause var det duket for kamp i Idrettsparken i den 10`ene runden i Postnord-ligaen. Det ble tilslutt 2-0 over rekruttene til Rosenborg i en litt rar kamp. 

Fra første minutt produserte vi sjanser og Patrik Johannesen selv hadde tre gode sjanser i åpningen. Etter 17 minutter vandret Jakob Dunsby fremover i banen før han ble felt, frisparket ble tatt av Stian Michalsen. Det satte han rett i mål, og sendte EIK i ledelsen. Sjansene fortsatte også etter målet, og Alexander Dang headet i tverrligger. Jakob Dunsby var som ofte frisk, og satte inn 2-0 etter 39 minutter. Målet kom etter debutant Andreas Breimyr sendte Alexander Dang igjennom før han la inn langs bakken til Dunsby. 2-0 til pause var fasit.

I andre omgang var det ikke like mye sprut i EIK-guttene, og mye slurv i banespillet. Likevel ble det skapt noen brukbare sjanser for Alexander Dang, men bergenseren var ikke skarp nok i avslutningsøyeblikkene han fikk. Selv om Rosenborg ikke skapte det store var det rusk i EIK-maskineriet i den andre omgangen. Mot slutten av kampen fikk Rosenborg 2 straffe etter Hallvar Steinskog var for sen i en takling. Redusering ble det ikke da Miguel Vieira gjorde en glimrende strafferedning på forsøket fra Magnus Hammerås. I en litt rar kamp kan vi uansett konstantere med 3 viktige poeng for oss.

Ojan Bijan hadde følgende å si etter dagens kamp:

-Det er en kamp der vi skaper oppimot 15 målsjanser, og scorer 2 mål. Så vi skaper nok, men må bli bedre inne i motstanders 16-meter. Vi tar 3 poeng, holder nullen og er med der oppe. Så må vi jobbe knallhardt for å holde marginene på vår side, og at vi blir i toppen. Så ser vi også vi er sårbare når vi gjør bytter med tanke på bredden i stallen per dags dato.

Lenge blitt snakket om stabiliteten på bli bedre, det ser vi vell eksempel på i andre omgang?

-Det er en dårlig dag i omsetting av sjanser, og banespillet generelt. Men vi skaper nok, og tar 3 poeng. Så nå gjelder det å fortsette vinnersporet mot Skeid på lørdag.

Vi takker supporterene for oppmøte, og hjelpen med å ta tre poeng. Nå er det to bortekamper før vi møter Levanger 22 august 14:00 hjemme. Da håper vi enda fler tar turen til Idrettsparken, og gjerne støtt opp i de to neste bortekampene mot henholdsvis Skeid, og Fløy.

Kampfakta: 

EIK-Rosenborg 2, 2-0(2-0). Målscorere: 1-0 Stian Michalsen (17), 2-0 Jakob Dunsby (39).

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Stian Sleveland, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic- Sivert Strangstad, Andreas Breimyr- Jakob Dunsby, Patrik Johannesen, Stian Michalsen, Alexander Dang.

Idrettsparken, 405 tilskuere.

 

Share