EIK slo Arendal 3-0!

Etter 2 strake tap for EIK var det «nesten» en skjebnesvanger kamp for EIK med tanke på å være med i toppen. I kveldskampen på Husabø kunne EIK gå av banen med 3 viktige poeng, etter en solid 3-o seier over Arendal. 

I første omgang var det mye dueller, og kampen bar preg av det var en viktig kamp mellom to motiverte lag. Etter 12 minutter fikk Arendal`s Preben Skeie en mulighet, men godt forsvarsspill gjorde at den ble blokkert utenfor. Da det var spilt en halvtime plukket Jakob Dunsby opp ballen, og forserte fremover i banen. Han slo da en tunell på midtstopper Sune Kiilerich, før han klarte å sette avslutningen utenfor. Etter en relativt tøff, og jevnspilt omgang kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0.

Hva Ojan Bijan sa i pausen er ukjent, men noe bra må det ha vært. EIK-guttene kom ut med en skikkelig glød og vilje fra det 46 minutt. Da det var spilt ca 50 minutter fikk Alexander Dang ballen og var råsterk med Arendal forsvaret tett i ryggen. Bergenseren satte inn 1-0 på mesterlig vis, og EIK-laget holdt koken også etter scoringen. Da det var spilt 71 minutter tok Stian Michalsen ut på en skikkelig løpetur. Han vant først ball fra midtstopper Sune Kiilerich, før han sentret til Alexander Dang. Avslutningen ble reddet av keeper, men på returen var tidligere Arendal-spiler Stian Michalsen som satte inn 2-0. Det tok ikke mange minutter før Tasta-gutten Michalsen kom rundt på sin venstre side igjen, før han la inn til Scott Vatne som stanget inn 3-0! Ved kampslutt sto det 3-0, og en kruttsterk seier mot foreløpig serieleder Arendal.

 

Det var en glad og lettet Ojan Bijan som møtte pressen etter kampslutt:

-Denne var deilig, Arendal har ikke ett eneste skudd på mål hele kampen tror jeg. Det var en jevn første omgang, men i andre omgang vil jeg si det er en maktdemonstrasjon. Vi viser hvor bra lag vi er, og jeg er utrolig stolt over guttene i dag. Vi hadde en plan i dag, og det var ikke bare fotballmessig men også mentalt. Guttene fortjener denne!

Det var god drahjelp fra publikum i dag, eller?

-Publikum var helt fantastisk i dag på begge sidene av banen. Hadde det ikke vært for dem vet jeg ikke om vi hadde vunnet i dag, siden de gir oss en helt super energi utpå der. Alt fra småkommentarer til motstander, og ikke minst støtte til eget lag. Publikum var definitivt en god faktor til vi kom under huden på dem, og at vi vant 3-0 i dag.

Allerede Vidar i runde 1 i NM på lørdag, hvilke betraktninger gjør du deg inn mot den kampen?

-Det blir en tøff kamp, og i cup kan absolutt alt skje. Vi kommer med en god «boost» fra dagens kamp, men må virkelig være påskrudde siden vi vet hvor lite som må til før vi plutselig lander på baken igjen.

 

Kampfakta:

EIK-Arendal, 3-0 (0-0). Idrettsparken. Målscorere: 1-0 Alexander Dang (49), 2-0 Stian Michalsen (71), 3-0 Scott Vatne(75).

EIK stilte med følgende lag:

Miguel Vieira, Stian Sleveland, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic -Andreas Peterson, Sivert Strangstad- Simen Haughom, Jakob Dunsby, Stian Michalsen, Alexander Dang.

Benyttede innbyttere: Chris Andre Formo, Hallvar Steinskog, Kujtim Ismaili, Scott Vatne.

Tilskuere: 530.

Share