EIK tok viktig seier borte mot Notodden

Dagens målscorere: Scott Vatne, Patrik Johannesen og Jakob Dunsby.

Lørdag ettermiddag spilte EIK borte mot Notodden i årets første bortekamp. Det ble en målrik kamp, som til slutt endte 3-2 til EIK. Guttene i gult og svart står nå med 6 poeng på de to første kampene. Allerede onsdag gjester Sotra Idrettsparken klokken 16:30. 

I kveldskampen på Optime arena var det hjemmelaget som tok ledelsen. Melvin Frithzell fikk ballen i bakrom, og sendte telemarkingene i ledelsen. Det skulle bare ta ca to minutter før Scott Vatne fikk ballen på 25 meter og scoret et drømmemål med sin venstrefot. Det skulle bare ta ytterlige to minutter til før Patrik Johannesen skulle sende EIK i ledelsen. På et frispark i typisk innleggsposisjon så jukset keeper Bror Ness Grøtterud, det fikk færøyingen med seg og gikk på skudd. 2-1 til EIK var også pauseresultatet.

De første 15 minuttene skjedde det ikke det helt store frem til Jakob Dunsby dukket opp. Han mottok ballen etter ett kast, og sendte i vei et skudd fra god distanse. Det sto nå 3-1 til EIK etter 60 spilte minutter. Etter målet tok Notodden mer over i banespillet uten at de skapte det helt store. I minutt 76 fikk Notodden ett corner som førte til mye «klabb og babb», og til slutt satte jærbuen Torben Dvergsdal inn reduseringen. Det ble noen nervøse slutt-minutter, men ledelsen var aldri skikkelig truet. Det endte 3-2 til EIK, og den trepoengeren var viktig!

Ojan Bijan hadde følgende å si om dagens kamp:

-3p det viktigste hver kamp. Det skal ikke alltid vær fint, idag tar vi en krigeseier som smaker ekstra godt. Vi må samtidig ta lærdom på en del ting, naturlig nok. Vi blir for feige i spillfasen med ball og ting flyter ikke like godt i 2.omg slik det gjorde i første omgang. Samtidig har vi gode fotballspillere som kan avgjør kamper for oss. Alt i alt meget fornøyd med 3p på bortebane mot en solid motstander.

Han legger også til: 

-Alt i alt meget fornøyd med 3p på bortebane mot en solid motstander. Nå må vi restituere og sørge for at vi er klare for de to neste kampene.

Nå venter Sotra allerede den 30 juni i Idrettsparken. Avspark på onsdag er 16:30. Vi håper flest mulig møter opp, og heier guttene frem på onsdag slik vi kan stå med 9/9 poeng. Den 12.mann er en sykt viktig støttespiller!

Kampfakta:

Notodden-EIK 2-3 (1-2) Optime arena. Målene ble scoret av: 1-1 Scott Vatne(15), 1-2 Patrik Johannesen(17), Jakob Dunsby(59)

EIK stilte med følgende lag:

Miguel Vieira, Marcel, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic-Scott Vatne, Sivert Strangstad-Simen Haughom, Patrik Johannesen, Jakob Dunsby, Alexander Dang.

Benyttede innbyttere: Stian Michalsen, Chris Andre Formo, Martin Sveingaard.

Tilskuere: 412

Share