EIKs damelag knytter sterkere bånd med ungdomsavdelingen

EIK-damene har kommet godt i gang med årets sesongoppkjøring.

DAMELAGET

Det har nå blitt besluttet at det kun blir ett damelag for EIK i år. De skal spille i 3. divisjon.

– Troppen består av om lag 20 spillere som skal kjempe om en fast plass på laget når sesongen 2020 blåses i gang, sier medtrener Sveinung Klippen.

De siste årene har EIK-damene hatt ett lag i 3. divisjon og ett lag i 4. divisjon.

– Nå har vi bare ett lag å forholde oss til. Det håper vi skal resultere i en bedre treningshverdag for spillerne, forteller Klippen.

– Vi trener fire ganger i uken, og så langt er nivået svært bra og innsatsen er på topp, sier treneren.

«Nå har vi bare ett lag å forholde oss til. Det håper vi skal resultere i en bedre treningshverdag for spillerne». Sveinung Klippen

Nytt trenerteam

Foran 2020-sesongen blir har det også blitt endringer på trenersiden. Henning Tollefsen og Gunnar Gunnarsen har kommet inn og blir med Ottar Folland og Sveinung Klippen.

– EIKs damelag vil også ha et godt samarbeid med klubbens J-17 lag der unge spillere som ønsker, får hospitere opp og bli litt kjent med både nivået og spillerne. På denne måten håper vi at overgangen mellom ungdomsfotball og damelag skal bli enklest mulig, sier Klippen.

– Det jobbes for at jente/damefotballen i EIK skal få et opplegg som gjør det attraktivt å spille i EIK. Det skal legges mer til rette for at spillere som ønsker mye eller lite trening, skal ha en arena og spille på, sier han.

Damelaget har gjennom flere år vært et stabilt topplag i 3.divisjon. Det er også ambisjonen i år.

– Jeg vil nok tippe at 2020 også vil bli en spennende sesong, sier han.

Share